„Eu rămân ce-am fost: romantic” – Concursul de interpretare artistică a operei eminesciene

418

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și ARTEGO SA, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu organizează Concursul de interpretare artistică a operei eminesciene intitulat „Eu rămân ce-am fost: romantic” care se adresează elevilor din învățământul gimnazial (clasele a VII-a/a VIII-a) și liceal, care au aptitudini de interpretare dramatică și recitare a operei eminesciene (proză / dramaturgie – monolog, poezie).
Scopul acestui concurs este de a descoperi și promova talentele poetice, îmbogățirea universului cunoașterii elevilor, stimularea creativității, dezvoltarea capacității de exprimare în limba română dar și creșterea gradului de implicare a elevilor din ciclurile de învățământ gimnazial și liceal în activități culturale ce presupun dezvoltarea personală.
Concursul a fost lansat la 15 februarie 2024, de Ziua Națională a Lecturii, și se adresează elevilor din învățământul gimnazial (clasele a VII-a/a VIII-a) și liceal, care au aptitudini de interpretare dramatică și recitare a operei eminesciene (proză / dramaturgie – monolog, poezie). Este structurat pe trei secțiuni:
1. Interpretare dramatică – gimnaziu / liceu ǀ monolog – proză / dramaturgie;
2. Recitare (creație lirică) – gimnaziu / liceu;
3. Realizarea de creații plastice – gimnaziu / liceu.
Perioadă pentru înscrieri este cuprinsă între 21 martie și 21 mai 2024, selecția se va realiza în perioada 21 mai – 14 iunie, iar jurizarea va avea loc la 15 iunie în centrul Municipiului Târgu Jiu la Statuia lui Mihai Eminescu.

Condiții de participare
Concursul este gratuit și deschis tuturor elevilor din județul Gorj și județele învecinate. Cei ce doresc, vor putea participa la concurs cu o singură interpretare la o singură secțiune, care să se încadreze în tematica și cerințele enunțate. Un profesor coordonator poate participa cu cel mult doi elevi.
Profesorul coordonator va transmite filmarea, cu interpretările elevilor Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, până pe data de 21 mai 2024, completând adecvat fișa de înscriere pe adresă de e-mail: chilibandenisa@yahoo.com.
Filmarea trebuie să îndeplinească minime condițiile tehnice, sunetul să fie clar, calitate necesară unei evaluări obiective pentru a accede la etapa a 4-a, Jurizarea. Protecția datelor va fi asigurată în conformitate cu normele GDPR.
Jurizarea
● Juriul va fi format din reprezentanți ai:
– Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu;
– Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj;
– Inspectoratului Școlar Județean Gorj;
– Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu;
– Reprezentanți ai vieții culturale locale / județene.
● Criterii de jurizare:
– Interpretarea poeziei /monologului
– Intonația adecvată momentelor expunerii
– Claritate și corectitudine în exprimare
– Stăpânirea perfectă a poeziei recitate
– Fluența expunerii / pronunția
– Încadrarea în tema concursului
– Creativitate și originalitate

Premii
Se vor acorda premii (diplome + bani) pentru locurile I, II, III și o mențiune, pentru fiecare secțiune. Vor concura elevii de la clasele 7 – 12, la categorii concurențiale stabilite de la început. Diplome de participare se vor acorda pentru toți elevii și cadrele didactice îndrumătoare participante la concurs.
Profesorul coordonator al acestui concurs este doamna Denisa-Petronela Chiliban de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, telefon: 0769263146 și email: chilibandenisa@yahoo.com
Col. (rtr.) Gigi Bușe, Filiala „Jean Bărbulescu” Gorj-Mehedinți a UZPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here