Peste 300 de candidați se bat pentru primăriile din Gorj. Unde se duce lupta în doi!

3946

Nu mai puțin de 304 candidați luptă pentru funcția de primar în cele 70 de localități ale județului. Cea mai importantă bătălie se dă pentru municipiul Târgu Jiu, unde s-au înscris în cursa electorală nouă candidați, dar sunt și localități unde lupta se dă în doi, între actualul primar și oponentul său, de la PSD sau PNL.

Pentru municipiile Târgu Jiu și Motru și cele șapte orașe s-au înscris 45 de candidați pentru fotoliul de primar. Cea mai aprigă bătălie se dă la Târgu Jiu, actualul primar Marcel Romanescu având nu mai puțin de opt contracandidați, dintre care unul independent. La Motru, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești și Novaci sunt câte cinci candidați, în vreme ce la Rovinari, Tismana, Turceni și Țicleni s-au înscris în cursă câte patru candidați. În schimb, în trei comune din județ, bătălia electorală se dă între primarul în funcție și adversarul său de la PSD sau PNL. Iulian Berlescu, primarul din Berlești, candidează pentru al treilea mandat sub sigla PNL, singurul său adversar electoral fiind fiul fostei primărițe Maria Dumitrașcu. Ionuț Monel Dumitrașcu, un tânăr antreprenor de 33 de ani, „care până acum a reușit să demonstreze în activitatea privată”, după cum l-a descris PSD, vrea să se implice în administrație și să-l învingă pe Berlescu.
Situație similară în comuna Ionești. Actualul primar Sorin Lambu, de la PSD, se luptă cu fostul edil Marian Tătaru, candidat PNL. Acesta din urmă a fost acționat de mai multe ori în instanță de către actuala administrație pentru recuperarea unor prejudicii stabilite în urma controalelor Curții de Conturi. Liberalii au încercat să-l atragă pe Lambu de partea lor, acesta apărând în clipul regizat de senatorul Ion Iordache, care se lăuda cu noii primari aduși în partid. Ulterior, Lambu a fost reales președinte al PSD Ionești și desemnat candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar. Nici la Samarinești, votanții nu au o misiune grea. Primarul liberal Iulian Giurgescu are un singur adversar, pe social-democratul Narcis Gheorghe Bornăgel, administratorul public al primăriei din Văgiulești. Sunt și comune cu doar trei candidați, respectiv Arcani, Bengești-Ciocadia, Cătunele, Lelești, Licurici, Mușetești, Polovragi, Stoina, Turburea și Urdari. Cea mai disputată primărie din mediul rural este cea de la Bălești, unde s-au înscris în cursa electorală nu mai puțin de șapte candidați. Restul localităților au câte patru, cinci sau șase candidați la alegerile locale din 9 iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here