Luni se desemnează președinții secțiilor de votare

941

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale vor fi desemnaţi luni, 20 mai, prin tragere la sorţi computerizată.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi a locţiitorilor acestora se face cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data votării, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite. Au prioritate absolvenţii de studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor juridice şi apoi absolvenţii de studii universitare de licenţă.

Rezultatele tragerii la sorţi se aduc la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi pe site-urile acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here