Vâlcea și Rapidul au trimis CSM Târgu Jiu la baraj. Gorjencele, depășite clar la Brăila

748

Ultima etapă din Liga Florilor a avut un deznodământ greu de anticipat pentru iubitorii handbalului. CSM Târgu Jiu nu a putut face față formației HC Dunărea Brăila, scor 43-24, în ultima deplasare din acest sezon. Dacă brăilencele și-au respectat blazonul, nu la fel putem spune că s-a întâmplat cu SCM Râmnicu Vâlcea. Formația din județul vecin a fost învinsă de Corona Brașov, scor 38-34, după ce la pauză oltencele conduceau cu 7 goluri. Ceea ce s-a întâmplat în partea secundă a acestui meci a fost greu de suportat și pentru galeria vâlceană prezentă la joc. Brigada Zăvoi a părăsit sala din Brașov în minutul 50, suporterii fiind dezamăgiți de cum a ales echipa favorită să-și apere șansele. Mai multe junioare au fost trimise în teren în repriza secundă, iar Corona s-a salvat de la retrogradare. Formația de sub Tâmpa o învinsese și pe Gloria Bistrița în urmă cu câteva runde, un alt succes greu de anticipat pentru echipa fostului președinte de la FRH, Alexandru Dedu. CSM Târgu Jiu a bătut-o pe Corona în ambele confruntări din acest sezon.
Nici la București, vicecampioana României, Rapid, nu a avut chef să forțeze un succes cu mult mai slab-cotata Măgura Cisnădie. Sibiencele au obținut un punct, exact cât le trebuia să fie deasupra gorjencelor în clasament. Meciul din capitală s-a încheiat 32-32. Cum Baia Mare a învins-o pe HC Zalău, 30-25, CSM Târgu Jiu va merge la baraj, deși elevele lui Liviu Andrieș au fost mai bune în meciurile directe decât toate formațiile care s-au salvat în această etapă. Gorjencele au încheiat pe locul 11 sezonul.
CSM Târgu Jiu în partida de la Brăila: CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu– Bianca Ștefania Chiriță 1g, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Andreea Mihart, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru 2g, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Ce urmează?
Finalul de săptămână va aduce noi emoții. Conform regulamentului FRH, turneul de menținere/promovare în Liga Florilor se va desfășura în perioada 24-26 mai. La barajul de promovare, echipele vor juca în turneu, după sistemul „fiecare cu fiecare”. Primele două clasate la turneul de baraj vor promova / rămâne în Liga Florilor. CSM Târgu Jiu va juca primul meci cu Activ Ploiești, apoi cu CSM Deva și în ultima zi a turneului, cu HC Zalău. Locația turneului urmează a fi stabilită cât de curând.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here