Victorie în ultimul meci acasă. Dzhukeva și-a luat la revedere de la fani

838

CSM Târgu Jiu a câștigat ultima partidă de pe teren propriu din acest sezon al Ligii Florilor. În penultima etapă din campionat, gorjencele s-au impus cu 30-28 (17-14) în fața Daciei Mioveni. Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 10 goluri. Înaintea meciului, Ekaterina Dzhukeva a fost aplaudată la scenă deschisă de fani și a primit un buchet de flori din partea primarului Marcel Romanescu. Portărița din Bulgaria, om-cheie în performanțele realizate de echipa de handbal în prima ligă, se va retrage la finele acestui sezon. Revenind la meci, fetele lui Liviu Andrieș au fost mereu la conducerea partidei, au avut +8 pe tabelă, dar au redus din turație, ceea ce le-a costat doar din punct de vedere al diferenței de pe tabelă. Gorjencele sunt pe locul 9 în clasament, cu 30 de puncte acumulate, două puncte distanță de locul 11, care duce la baraj.
Lupta se va da până în ultima etapă. Dacia Mioveni și Știința București sunt direct retrogradate, în timp ce HC Zalău nu mai poate evita barajul. CSM Târgu Jiu, Măgura Cisnădie, Corona Brașov și Minaur Baia Mare sunt echipele care vor lupta să rămână mai sus de poziția a 11-a. ,,Știam că nu vor fi probleme. Într-adevăr, scorul reflectă ca și cum am fi avut emoții, dar am avut opt goluri, am încercat să bag pe toate jucătoarele, să aibă minute. E clar că se simte lipsa jocului la anumite jucătoare, dar asta este, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru ele, în primul rând. Ca evoluție este victorie, este ce ne-am propus, să luăm încă trei puncte, să le punem în clasament. Din păcate, trebuie să trăim până în ultima etapă emoțiile acestui final de campionat. Referitor la acest sezon, cred că, ținând cont de ceea ce am realizat anul acesta, ținând cont că am participat în grupele unei cupe europene, ținând cont că am făcut 30 de puncte în campionat, din punctul meu de vedere este un sezon bun spre foarte bun. Spun eu că e un an deosebit pentru pentru noi ca echipă și pentru publicul spectator, care a fost prezent la toate meciurile și le mulțumim pe această cale că au fost alături de noi și ne-au susținut”, a declarat antrenorul principal al echipei noastre. Andrieș a vorbit și despre contribuția Ekaterinei Dzhukeva.
,,Ce cuvinte mai avem de spus despre Katy? Toată lumea a fost mulțumită și a aplaudat-o la scenă deschisă. Katy, pentru noi, a fost îngerul păzitor. Cred că, în mare măsură, i se atribuie toate rezultatele pe care le-am avut. Bineînțeles, nu le uităm nici pe celelalte fete, dar știm ceea ce a făcut Katy la fiecare meci, având peste 15, 17, 18 intervenții. Pentru noi va fi o pierdere uriașă. Îi mulțumim din suflet! Eu, ca antrenor, îi mulțumesc din suflet pentru ceea ce a făcut pentru noi, ca echipă. Sunt convins că și finanțatorii noștri i-au mulțumit și îi vom mulțumi toată viața pentru ceea ce a făcut, pentru că e clar că ea a fost unul dintre oamenii de bază ai acestei echipe și jos pălăria pentru pentru ea! Orice om important și de calitate este greu de înlocuit. Competiția viitoare ne va arăta dacă vom găsi soluții pentru înlocuirea ei. Vom vedea ce se va întâmpla. Eu sper să-i ducem dorul doar din punct de vedere omenesc și sufletește, nu și din punct de vedere sportiv, ci să reușim să găsim soluții. E clar că va fi destul de greu”, a adăugat antrenorul.
CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva (13 intervenții), Andreea Chetraru (3 intervenții), Elena Marica Bercu (1 intervenție) – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 10g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru 1g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here