AJOFM Gorj: Luna mai – luna promovării economiei sociale

805

Luna mai este luna promovării economiei sociale şi este dedicată organizării, la nivel național, a unor evenimente și acţiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate.

Întreprinderile sociale şi întreprinderile sociale de inserție beneficiază de gratuitate pentru emiterea atestatului sau/și a mărcii sociale, precum şi înregistrarea în Registrul unic de evidență a întreprinderilor sociale (RUEIS). Serviciile de atestare și de certificare sunt oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, respectiv Agenția Municipală București. Compartimentele de economie socială din cadrul agențiilor teritoriale informează şi acordă sprijin metodologic pentru derularea procedurii de atestare/certificare a întreprinderilor sociale/ întreprinderilor sociale de inserție, precum şi pentru desfășurarea activității acestora în raport cu drepturile şi obligațiile acestora în calitate de întreprinderi sociale/întreprinderi sociale de inserție.

”La nivelul județului Gorj, 51 persoane juridice dețin în prezent atestatul de întreprindere socială valabil, din care 1 are statut de întreprindere socială de inserție. RUEIS este publicat lunar, în forma actualizată, pe pagina de internet a ANOFM și poate fi consultat de orice persoană interesată de domeniul economiei sociale Pe parcursul lunii mai, AJOFM Gorj va desfășura acțiuni de promovare a domeniului economiei sociale având ca scop creșterea gradului de informare şi interes față de economia socială precum și a gradului de implicare a autorităților locale în susținerea domeniului economiei sociale”, se arată într-un comunicat de presă emis de conducerea AJOFM Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here