188 de persoane au primit șansa la un job la Bursa generală a locurilor de muncă de la Târgu Jiu

744

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui job, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat vineri, 17 mai, la Târgu Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”, evenimentul Bursa generală a locurilor de muncă.

Obiectivul principal l-a constituit creşterea gradului de ocupare al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin corelarea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, oferind posibilitatea interacţiunii directe dintre angajatori şi solicitanți. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi în zilele anterioare desfășurării evenimentului un număr de 151 de agenţi economici (din care 10 angajatori de inserție), iar 60 dintre aceștia au confirmat prezența.
În ziua desfăşurării Bursei locurilor de muncă au fost prezenţi un număr de 58 de agenţi economici care au oferit 801 locuri de muncă, pentru diverse meserii: agent servicii clienți, operator introducere și validare date, lucrător gestionar, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, paznic, muncitor necalificat, bucătar, ajutor bucătar, ospătar, cameristă, recepționer hotel, pizzer, cofetar, patiser, maseur, electrician, operator calculator, lăcătuș mecanic, agent vânzări, croitor, strungar, stivuitorist, mecanic auto, șofer, crescător păsări, manipulant mărfuri, femeie de serviciu, montator instalații solare, instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, etc. De asemenea, pentru persoanele cu studii superioare, au fost oferite 14 locuri de muncă vacante ca și economist, consilier juridic, medic veterinar, administrator pensiune turistică, inginer, programator, etc.
,,La bursă au participat 1.280 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Precizăm faptul că 188 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

7 deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, prezenți la eveniment
De asemenea, la evenimentul organizat vineri de AJOFM Gorj, un grup alcătuit din 7 deținuți care execută pedepse privative de libertate în regim deschis și semideschis în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, a fost prezent la Bursa generală a locurilor de muncă.
,,Deținuții selecționați în vederea participării la această activitate, se află în ultima parte a traseului execuțional și au manifestat pe parcursul detenției o atitudine pozitivă față de muncă și demersurile de reintegrare socială. Activitatea a fost coordonată de subcomisar de poliție penitenciară Ion Tătaru și a avut drept scop promovarea în rândul deținuților a ofertelor de locuri de muncă puse la dispoziție de către operatorii economici și acordarea de sprijin în vederea identificării oportunităților de angajare după liberare. Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reintegrare socială, iar acest deziderat poate fi realizat împreună cu partenerii instituționali şi prin responsabilizarea comunităţii, în raport cu nevoile de suport şi asistenţă ale persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, categorie în care sunt incluse și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Penitenciarului Târgu Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here