12 copii cu dizabilităţi, ajutaţi să devină activi

394

Picture 2171Fundaţia Motivation România se află în municipiul Târgu-Jiu, unde îi sprijină pe copiii cu dizabilităţi să devină membri activi ai societăţii. Micuţii au fost informaţi, dar şi ajutaţi în mod practic, să se descurce şi să dobândească abilităţi practice de viaţă independentă.

Un număr de 12 copii din municipiul Târgu-Jiu, dar şi din judeţ, au participat la un stagiu de instruire pentru viaţă independentă, organizat de Fundaţia Motivation România. Evenimentul a fost organizat la restaurantul de pe Insuliţa din Târgu-Jiu. Seminarul urmăreşte creşterea capacităţii copiilor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin dobândirea de informaţii şi abilităţi practice de viaţă independentă, ceea ce le sporeşte şansele să se integreze socio-profesional. „Este vorba despre un stagiu pentru persoane cu dizabilităţi cu abilităţi medii, organizat de către Fundaţia Motivation România. Este un eveniment în cadrul proiectului „Reţea pentru incluziune”, finanţat de către Fondul Social European. Practic, avem un stagiu de copii şi îi învăţăm tehnici de manevrare ale scaunului rulant, poziţionarea corectă în scaunul rulant, pentru că e foarte important ca, mai ales în cazul copiilor, un copil să fie poziţionat corect în scaunul rulant pentru a preveni deformări ale coloanei vertebrale, dar şi ale celorlalte oase”, a explicat Florin Şelău, unul dintre instructorii din cadrul Fundaţiei Motivation România.

Sprijin complex pentru copiii cu dizabilităţi

Picture 2175În cadrul seminarului organizat de Fundaţia Motivation România, la Târgu-Jiu, cei 12 copii şi însoţitorii lor, participanţi la eveniment, au primit şi importante informaţii cu privire la drepturile lor în societate. „Este foarte important ca părinţii copiilor să cunoască drepturile şi pe Legea 448, legea persoanelor cu dizabilităţi şi celelalte drepturi pe care le au în comunitate. Am vorbit şi despre partea emoţională care se instalează în cazul familiilor care au în îngrijire un copil cu dizabilităţi. Practic, încercăm să atingem cam toată problematica persoanelor cu dizabilităţi, de la accesibilizarea din oraş, integrarea în comunitate, integrarea în şcoli normale a copiilor cu dizabilităţi, pentru că sunt copii care au o dizabilitate locomotorie şi pot să meargă într-o şcoală normală, neavând nevoie de o şcoală specială, dar, totuşi, există anumite probleme şi emoţionale, pentru că nu sunt acceptaţi în acea comunitate. Deci încercăm să atingem toate aceste aspecte şi să încercăm să rezolvăm problemele copiilor cu dizabilităţi”, a adăugat instructorul Fundaţiei Motivation România.

La întâlnire au luat parte şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, instituţie aflată într-o bună colaborare cu Fundaţia Motivation România.

Activităţile din cadrul seminarului organizat la Târgu-Jiu continuă şi pe parcursul zilei de astăzi. Vom reveni cu amănunte.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here