Ce ţi se potriveşte: păr lung sau scurt?

539
par lungDe câte ori am auzit: am părul foarte lung şi promit că o să îl tund scurt. Dar de fiecare dată s-a lăsat cu plâns fără oprire. Dar văd multe fete şi femei pretutindeni care reuşesc să arate foarte feminin cu părul tuns scurt şi ajung mereu să mă întreb dacă oare nu mi-ar sta bine şi mie tunsă atât de scurt… Însă nu e de ajuns să ne stea bine, trebuie să luăm în considerare şi tipul de păr, tabieturile tale, trăsăturile şi mai ales personalitatea noastră când alegem să ne dăm părul pe foarfece.
Mi se potriveşte părul lung ?
Da, dacă…
• Ai forma feţei rotundă. O faţă rotundă are nevoie de şuviţe lungi care să încadreze faţa în lateral pentru a o alungi.
• Nu ai timp să îţi coafezi părul. Din acest punct de vedere părul lung este mult mai uşor de întreţinut. Îl speli, aplici puţină spumă, îl usuci şi eşti gata să ieşi pe uşă.
• Ai părul sănătos. Degeaba ai un păr lung care îţi acoperă spatele, dacă nu este des şi sănătos.

Nu este deloc atractiv şi, cu siguranţă, nici nu te simţi bine în pielea ta. Renunţă la părul lung, oricât de mult te-ai chinuit să-l aduci în stadiul ăsta. E mai bine şi pentru păr şi pentru tine.

• Ai părul creţ. Multe femei cu părul creţ sunt deranjate de acest dar, însă trebuie să admitem că întotdeauna vom întoarce capul după o astfel de podoabă capilară, mai ales dacă este lung, bogat şi bine întreţinut.
• Ai trăsături puternice sau un corp masiv. Părul lung îndulceşte o linie a maxilarului puternică şi diminuează rotunjimile feţei. De asemenea, echilibrează proporţiile corpului tău.
• Vrei să arăţi mai tânără. Femeile au tendinţa să îşi tundă părul din ce în ce mai scurt pe măsură ce înaintează în vârstă. Stiliştii spun că nu este nevoie să ne îmbătrânim dinainte de vreme cu o tunsoare scurtă. Părul lung, măcar până la umeri, complimentează orice femeie, o face mai feminină şi mai atrăgătoare, mai ales când este mai în vârstă.
Poţi alege să ai părul scurt?
Da, dacă …
• Ai forma feţei pătrată sau de romb. Trăsăturile unei feţe cu această formă sunt excelent evidenţiate de o tunsoare foarte scurtă.
tunsoare scurta• Ai trăsături delicate. Oricine are nasul şi gura micuţe poate să arate excelent cu o tunsoare scurtă. Poţi să arăţi excelent cu o tunsoare scurtă chiar dacă trăsăturile tale nu sunt tocmai perfecte, ai nevoie numai de siguranţă de sine.
• Ai timp şi răbdare pentru întreţinerea tunsorii. O tunsoare scurtă are nevoie de întreţinere o dată la 3-4 săptămâni. Dacă este o tunsoare deosebită, s-ar putea să aibă nevoie de întreţinere zilnică, prin spălarea şi coafarea părului în fiecare dimineaţă.
• Ai nevoie de o schimbare. După o tunsoare, majoritatea femeilor îşi schimbă atitudinea. Ai un sentiment de putere şi de încredere care te ajută să scapi de monotonie sau de o perioadă dificilă.
• Vrei să epatezi. Dacă părul lung este ca „micuţa rochie neagră”, sigur, feminin dar plictisitor, părul scurt alături de o tunsoare deosebită este ca o rochie roşie, care se evidenţiază într-un salon de bal unde toată lumea e îmbrăcată în alb şi negru.
• Îţi place să te joci cu culorile. Dacă te plictiseşti repede de culoarea părului tău şi îţi place să te joci şi să o schimbi foarte des, atunci părul scurt este o opţiune perfectă. Pe măsură ce părul creşte, poţi tunde porţiunile afectate şi să-l vopseşti din nou.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here