Nouă candidați pentru șefia Consiliului Județean Gorj

5101

Biroul Electoral Județean Gorj a admis nouă candidaturi pentru șefia Consiliului Județean. Cosmin Popescu, actualul președinte, candidează pentru al treilea mandat, din partea PSD. Campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie începe astăzi și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00.

În bătălia electorală pentru șefia Consiliului Județean Gorj au intrat următorii candidați, în ordinea depuneri dosarelor la BEC Gorj: Dumitru Miroiu (PUSL) – pensionar, Ion Iordache (PNL) – senator, Adrian Zorlescu (AUR) – inginer, Cosmin Mihai Popescu (PSD) – președinte CJ Gorj, Nicolae Davițoiu (Alianța Dreapta Unită USR-PMP) – administrator, Alexandru Marius Motohonu (SOS România) – referent, Marcel-Petrică Iacobescu (Partidul Verde) – consilier parlamentar, Constantin Pănescu (Alianța Național Creștină) – manager turism și Raul Ștefăniță Dumitru (PRM) – antreprenor.
Pentru funcțiile de consilieri județeni, 11 formațiuni politice au depus liste de candidați, inclusiv UDMR și Partidul Ecologist Român, care nu au propus și un candidat pentru președinția CJ Gorj.

Tragere la sorți pentru ordinea pe buletinele de vot
BEC Gorj a anunțat că pe data de 11 mai se va stabili ordinea pe buletinele de vot: „În aplicarea prevederilor art. 58, alin. (8) din Legea nr. 115/2015, la data de 11.05.2024, ora l0.00, se va proceda la stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot utilizate în Circumscripția Electorală Județeană nr. 20 Gorj pentru alegerea Consiliului Județean Gorj și a președintelui Consiliului Județean Gorj, în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată de președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 20 Gorj, în prezența majorității membrilor acestuia”.
Vineri, 10 mai, începe campania electorală, care se va încheia pe 8 iunie 2024, la ora 7.00.
2024 este primul an în care toate alegerile au loc în același an. Alegerile locale și cele parlamentare se organizează o dată la patru ani, în timp ce scrutinele pentru alegerea europarlamentarilor și președintelui României au loc din cinci în cinci ani.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here