Tribunalul Gorj a decis începerea judecății în dosarul unui fost angajat de la Garda Forestieră și a unui om de afaceri, acuzați de fapte de corupție!

5521

Magistrații Tribunalului Gorj au dispus, luni, începerea judecății în cauza care-i privește pe Nicu-Gabriel Simionescu, consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și a omului de afaceri Ion Cristian Zamfira, acuzați de procurorii anticorupţie de comiterea infracțiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită. Procurorii DNA au precizat în actul de inculpare că, în august 2022, în contextul efectuării unor controale la firma afaceristului, angajatul Gărzii Forestiere ar fi luat mită să nu sancţioneze societatea comercială pentru necurăţarea suprafeţelor de teren de pe care exploatase masă lemnoasă.

Judecătorii Tribunalului Gorj au respins ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de Nicu Gabriel Simionescu, cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul instrumentat de Serviciul Teritorial Craiova al DNA. De asemenea, magistrații au constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a actelor de urmărire penală privindu-l pe angajatul Gărzii Forestiere Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, și pe omul de afaceri Ion Cristian Zamfira pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. În final, judecătorii au dispus începerea judecăţii în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj. Decizia magistraților poate fi contestată însă, în termen de 3 zile.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis la începutul lunii martie a acestui an, procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicu-Gabriel Simionescu, la data faptei consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, pentru săvârşirea faptei penale de luare de mită şi pe afaceristul vâlcean Ion Cristian Zamfira, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
Procurorii DNA au precizat în rechizitoriu că, în ziua de 23 august 2022, în contextul efectuării unor controale la societatea ce avea ca obiect de activitate exploatarea masei lemnoase, Nicu-Gabriel Simionescu, în calitatea menţionată, ar fi primit de la omul de afaceri o sumă de bani în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu.
,,Concret, banii ar fi fost remiși inculpatului Simionescu Nicu-Gabriel pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional agentul comercial pentru necurățarea suprafețelor de teren de pe care exploatase masa lemnoasă și, implicit, să finalizeze controlul într-un mod favorabil societății administrate de inculpatul Z.I.C”, se arată în comunicatul DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here