Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, la Târgu Jiu

1241

Președintele Colegiului Medicilor din România, medicul Daniel Coriu, a fost vineri, 10 mai, la Târgu Jiu. Întâlnirea cu medicii de la Târgu Jiu nu a fost mediatizată de Colegiu și nici de autoritățile din județ, deși a fost vorba de un eveniment important pentru comunitatea medicală. Totuși, medicii de la Târgu Jiu au notat evenimentul pe paginile lor publice, arătându-și respectul și aprecierea pentru medicul Coriu, dar vorbind și despre nevoia unei schimbări.

Ce spun medicii: ”Astăzi, a fost o zi specială pentru medicii din Gorj!

Domnul Profesor Dr. Daniel Coriu , Președintele CMR , a fost prezent în mijlocul nostru, oferindu-ne un discurs captivant, care a creat o conexiune emoțională , prin profesionalism , pozitivitate și coerență, lăsându-ne certitudinea durabilă, că strategiile adoptate și unitatea în cadrul breslei noastre, vor aduce beneficii pacienților și medicilor deopotrivă!”, a fost mesajul dr. Tatiana Grecu, medic coordonator al secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

 

Dr. Daniela Elena Tir: ”O deschidere bine venită spre normalitate! Cred că toți ar trebui să ne implicăm mai mult în a schimba un sistem care pune în dificultate și medicii și pacienții! Sigur că există multă rezistență din partea celor care ocupă de ani de zile posturi cheie în sănătate! Pentru că lor le e bine așa! Nouă, ( medici și pacienți)NU ne e bine de loc!!! Și suntem mulți!!! Nu mai alegeți zona așa zisă ‘de confort’. Gandiți-vă și la copiii dvs.,mulți dintre ei vă urmează în profesie!!! Nu va mai mulțumiți cu puțin! Nu mai merge „Și Așa”. Acum avem un președinte care ne susține! Să nu îl dezamăgim!”.

Dr. Adriana Brâncuș:”Impresionant speech!Domnul Profesor Coriu a expus extrem de bine punctele dureroase ale breslei medicale,a impresionat prin profesionalismul academic ,prin modestia pe care o mai găsești astazi,decât la marile Caractere ….sunt conexiuni spontane pe care le stabilești decât cu oameni compatibili și sunt convinsa ca mulți dintre colegi ,au făcut o!!Evident,ca tineri medici,ne dorim normalitate în practicarea meseriei si pacienți fericiti,mulțumiți de actul medical!!Mi am recăpătat speranța unui mai bine,în viitor!Numai uniți,putem reuși!”, a transmis un alt medic al SJU Târgu Jiu.

Dr. Rodica Dârnu: ”Mulțumim Președintelui Colegiului Medicilor Prof.Coriu și Secretarului General Dr.Gindrovel Dumitra pentru efortul și munca depusă pentru corpul medical ,pentru profesionalism și dăruire”.

 

1 COMENTARIU

  1. Am fost vineri la deschiderea Zilelor Medicale Gorjene marcate printr-o suită de comunicări medicale de înalt nivel științific, eveniment desfășurat sub titlul generic ”De la Prevenție la tratamentîn patologiile cronice”. Am audiat aceste comunicări cu mare interes, comunicări susținute de un mare număr de lectori (cum nu am mai avut la Târgu – Jiu). La evenimentul de la Târgu – Jiu au participat domnii doctori Daniel Coriu, președintele CMR și Gindrovel Dumitra, secretar general al CMR, două peresonalități marcante ale organizației medicale. Cei doi au expus realizările ți proiectele de viitor ale organizației, realizări și perspective care ne dau speranțe pentru viitoarea activitate în slujba sănătății.Cu această ocazie, în calitatea de președinte al Asociației Patronatului Medicilor de Familie Gorj, am atras atenția domnului președinte Coriu asupra nerespectării legii 95/2006 art 419 lit.h ceea ce generează o discriminare inadmisibilă între medicii din sistemul public și medicii din sistemul privat, accentuând pe situația medicilor de familie.
    În încheiere aș vrea să felicit organizatorii evenimentului pentru efortul depus și obținerea unui rezultat excepțional. Sper ca viitorul să ne mai bucure cu asemenea evenimente de o ținută științifică și organizatorică deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here