Spitalul Târgu-Jiu, la instanţă cu accidentaţii şi bătăuşii

283

spitalLunar, pe lista proceselor Spitalului Judeţean Târgu-Jiu se mai adaugă alte câteva procese de recuperare a cheltuielilor cu cei internaţi în urma unor scandaluri sau a unor accidente de circulaţie. Aceste categorii de răniţi sunt obligate prin lege să-şi achite cheltuielile de spitalizare.

Instanţa din Gorj este cea care îi face pe gorjenii care au trecut prin mâinile medicilor de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu să-şi achite datoriile de spitalizare. Aceştia îşi plătesc atât zilele de internare, cât şi medicamentaţia, însă, în această categorie, intră persoanele care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în urma producerii unor accidente de circulaţie sau a unor agresiuni şi scandaluri. „Aceste incidente nu sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate chiar dacă pacienţii sunt asiguraţi sau nu. Astfel, ei sunt nevoiţi să suporte din propriile buzunare cheltuielile de spitalizare”, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Cheltuieli de 2.000 de lei de persoană

Reprezentantul unităţii spitaliceşti a precizat că spre deosebire de alte judeţe, Gorjul stă bine la acest capitol, neexistând la ora actuală decât puţine procese pe rol pentru recuperarea banilor de spitalizare. „Sumele care se cheltuiesc cu un astfel de pacient sunt de obicei cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei, în care sunt incluse cheltuielile cu cazarea şi medicamentaţia. De recuperarea banilor şi de derularea proceselor se ocupă cei de la Oficiul Juridic din cadrul spitalului”, a adăugat Pălivan.

O parte dintre cei internaţi merg de bună voie după externare la casieria spitalului spre a-şi plăti cheltuielile. Constantin Pălivan a mai spus că nu a existat nici un proces de acest fel care să nu fie câştigat de unitatea medicală: „În primă fază, în timpul spitalizării şi la externare îi atenţionăm să meargă la casierie să efectueze plăţile aferente. Dacă există şi persoane cu posibilităţi materiale reduse, îi lăsăm chiar şi pe perioade mai lungi de timp să-şi achite în rate cheltuielile pentru că îi înţelegem. Cei care refuză sau chiar nu au de unde să plătească, nu avem ce face şi trecem la intentarea proceselor”.

În fiecare lună, aceste cazuri sunt raportate de către conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu către CJAS Gorj pentru ca aceştia din urmă să nu fie cei care decontează serviciile medicale ale pacientului în cauză.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here