Lucrări de decolmatare a pârâului Blahnița, Crasna

528
Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj – Apele Române Jiu a anunțat că execută, în această perioadă, lucrarea Decolmatare pârâu Blahnița, la Crasna.
”Din cauza precipitațiilor căzute în ultimii ani și a viiturilor propagate pe pârâul #Blahnița, localitatea #Crasna, s-au depus aluviuni grosiere de grosimi diferite.
În acest sens este necesar să se execute trei praguri de colmatare în vederea diminuării debitului de scurgere.
Executarea lucrării este necesară și oportună pentru evitarea producerii eventualelor pagube la inundații și ape mari.Scopul principal al lucrării îl reprezintă:
– asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari;
– diminuarea efectelor negative asupra mediului.
Lucrarea se execută mecanizat, în procesul de producție fiind folosite utilajele din dotarea #Sistemului de Gospodărire a Apelor #Gorj, 1 buldoexcavator, 1 wollă și 2 autobasculante.
Lucrarea constă în: săpătură mecanică cu excavatorul t.c.2.;
procurat piatră brută; anrocament piatră brută executată mecanizat la executare praguri de fund; transport utilaj cu trailerul.
Prin executarea acestei lucrări se asigură secțiunea optimă de scurgere a apei și încetinirea vitezei de scurgere a cursului de apă #Blahnița.
Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă. Soluțiile tehnice aplicate nu induc modificări ale echilibrului ecologic, ci din contră, după punerea în funcțiune a lucrărilor de regularizare, se pun bazele revenirii în cadrul natural”, transmite instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here