Concert de muzică sacră, la Universitatea “Constantin Brâncuși”

784

Pentru întâia oară în concertele Lyrei, sacrul se așterne, în taină, prin glasuri, peste oameni – Corala “Lyra Gorjului” (Ramona Nicoleta Lăcătușu, Alina Diana Betej, Alina Lăcătușu, Loredana Buliga, Ștefania Gîlcescu-Haidău, Ioana Nichifor, Claudiu Sebastian Hosu, Romeo Constantin Bălan, Florin Dumitrescu, Radu Geică, Ștefan Socaci, Ovidiu Vezure), cu participarea extraordinară a actorilor Rodica Gugu Negrescu și Marian Negrescu. Dirijor, Florin Berculescu, a oferit in extraordinar concert, ce a avut loc în data de 16 mai, la Universitatea “Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
Muzica din creația compozitorilor români (Alexandru Podoleanu, Dumitru Georgescu Kiriac, Gheorghe Cucu, Teodor Teodorescu, Ioan D. Chirescu, Sabin Drăgoi, Gheorghe Mandicevski) a alternat cu magia Cuvântului din versurile poeților naționali și din “Paracliserul” lui Marin Sorescu, precum bătăile unei inimi copleșite de lumina Învierii lui Hristos.
Cuvintele Mântuitorului, ruga neîncetată, dramatismul răstignirii, izbăvirea, au ființat, prin profunzimea și finețea gestului dirijoral oglindit în răspunsul vocilor corale, asemeni adevărului primit ca o stare de grație. Interpretarea de excepție a actorilor a întregit plenitudinea unor momente unice în care Cămașa nu-I mai este trasă la sorți și se mai iartă din vina cuielor ce L-au străpuns.
Public și artiști deopotrivă, au trăit emoția înălțătoare a unei seri închinate Celui care a pătimit și a înviat pentru noi.
Ioana Frățilă Nichifor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here