În buricul Târgului – Interesele administratorului Pârvoaică au lăsat câteva apartamente fără apă

191

Administratorul Asociaţiei de Proprietari nr.73 din Târgu-Jiu, Margareta Pârvoaică, este acuzată de câţiva locatari ai blocului situat lângă Fântâna Sâmboteanu că i-a lăsat, în mod ilegal, fără apă la robinete, deja de două luni de zile. Proprietarii susţin că administratorul, pe mână cu reprezentanţii firmei care au realizat contorizarea a aproape jumătate din apartamentele scării, i-a tăiat de la apă pentru a-i obliga să renunţe la apometrele din imobile pentru a achita alţi bani societăţii preferate de Pârvoaică, pe contorizarea exterioară. Oamenii adună semnături să convoace şedinţa prin care să se propună schimbarea administratorului care, dintr-un interes vădit, a lăsat opt apartamente în care locuiesc familii şi cu copii mici, fără apă la robinete.

Opt apartamente din cele 15 situate în scara blocului situat lângă Fântâna Sâmboteanu din Târgu-Jiu nu au, în mod hilar, apă la robinete. Deşi apa curge la cunoscuta fântână chiar lângă scara lor, locatarii în cauză nu mai beneficiază de acest lux în locuinţe. Ei dau vina pe administratorul asociaţiei, care culmea, funcţionează chiar în scara lor, pentru lipsa apei, susţinând că au fost vitregiţi în mod intenţionat de către Margareta Pârvoaică pentru că au refuzat să renunţe la apometrele din locuinţe pentru cele ce urmau să fie montate de SC Sicobal Construct SRL.
“Administratorul e pe mână cu firma Sicobal Construct pentru că angajaţii de la această firmă au prestat nişte lucrări la un apartament de la etajul trei, imobil unde Pârvoaică îşi petrece cel mai mult timp. În loc să stea cu soţul pensionar, la ţară, ea stă cu vecinul de la etajul trei pentru care a şi bătut palma cu firma care a ajuns să ne pună peste noapte apometrele în afara locuinţelor. La apartamentul vecinului a lucrat Sicobal ca apoi aceeaşi firmă să ne fie băgată pe gât de administrator pentru lucrarea cu apometrele”, spune, supărată, Victoria Cilibiu, locatară afectată de lipsa apei.

Cu găleţile prin vecini
Cilibiu dă de înţeles că lucrările în apartamentul apropiatului administratorului de la asociaţie s-ar fi făcut cu costuri minime, după ce Pârvoaică i-a pus pe tavă firmei în cauză lucrarea cu apometrele de pe întreaga scară a blocului. “Ea s-a înţeles, cu siguranţă, cu cei de la firma care a prestat pentru vecinul de la trei, că dacă îi face o lucrare mai ieftină îi facilitează obţinerea banilor de la cele 15 apartamente din scară, pentru apometre. Astfel, noi opt apartamente, după ce am achitat 5 milioane de lei vechi pentru apometrele din interiorul locuinţelor, am fost obligaţi de administrator să renunţăm la ele şi să dăm alţi cinci milioane firmei Sicobal să ne pună alte apometre în afara caselor noastre. Cum nu am vrut ne-a lăsat fără apă”, spune, revoltată, femeia. “Ne ia de proşti şi ne ţine fără apă de două luni. Cărăm cu găleţile apă de la vecinii care stau la casele din apropiere sau de la Fântâna Sâmboteanu. Totul pentru că aşa a poftit Pârvoaică”, susţine, supărat, şi unul dintre membrii familiei Rotaru, locatar în scara rămasă, jumătate, fără apă.

“O schimbăm, strângem semnături!”
Locatarii sunt supăraţi că au copii mici şi au ajuns să îi spele prin vecini. “Avem copil de doi ani şi jumătate şi îl spăl o dată la câteva zile pentru că nu avem apă. Este incorect şi inuman”, spune şi o altă vecină, pregătită şi ea să ceară schimbarea administratorului.
“Avem tabele şi adunăm semnături să convocăm şedinţă pentru a schimba administratorul. Ne obligă să ne spargem prin casă pentru a trage conducte deoarece ea vrea aşa. Nu a fost de acord ca apometrele să ajungă la subsol. Nu e posibil aşa ceva, nu merită să mai ocupe această funcţie”, a declarat Victoria Cilibiu.
Femeia bolnavă de coxatroză susţine că nu îşi poate da drumul la centrală pentru că nu are apă, în aceeaşi situaţie aflându-se şi alţi vecini în vârstă şi cu copii mici. “Pe lângă lipsa apei, în scurt timp, o să ajungem să tremurăm şi de frig”, spune femeia, afectată fizic de nenumăratele găleţi şi bidoane pe care le cară zilnic pentru a avea apă de băut, gătit şi menaj.

Viceprimarul din Bălăneşti se spală la lighean
Radu Rotaru, viceprimarul din Bălăneşti, locuieşte şi el în scara cu probleme. Omul este la fel de revoltat pentru că administratorul i-a impus să îşi spargă apartamentul ca să aibă igrasie şi condens, totul pentru noile apometre. “Este deranjant, unul dintre vecini a făcut acţiune în instanţă”, explică vicele ajuns astfel la mâna administratorului care face ce vrea în bloc.
Oamenii îi cer schimbarea Margaretei Pârvoaică, supăraţi că femeia are o atitudine incorectă cu locatarii. De altfel, nu este greu de sesizat că Margareta Pârvoiacă face ce vrea, la aşa-zisul loc de muncă, sediul ocupat de asociaţia de locatari neavând afişat nici măcar un program de funcţionare. Este însă plătită lunar din banii locatarilor, fără ca vreunul să poată spune ceva. Banii în cauză îi completează pensia administratorului contestat în problema cu apometrele de pe scară chiar şi de preşedintele asociaţiei de proprietari.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here