Amendă uriașă pentru un șofer din Gorj. Prins că folosea cartela tahograf a altei persoane

5674

Un şofer de TIR din Gorj a primit o amendă în valoare de 9.000 de lei, după ce poliţiştii l-au prins că folosea în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere o cartelă tahograf aparţinând altei persoane.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai ISCTR, au acționat în perioada 25-26 septembrie pe drumurile publice din județ, în vederea prevenirii și combaterii abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, au reținut cinci permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.

Au confiscat cartela tahograf
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, marți, o persoană de 47 de ani, din comuna Albeni, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparținând altei persoane.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei. Ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unității emitente.
Folosirea cartelei tahograf are rolul de a împiedica suprasolicitarea şoferilor de camioane şi se face în baza unei OUG care stabileşte regulile privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto.
Potrivit Poliției Gorj, astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Obligat de patronul firmei,iar șoferul vinovat pt că acceptă și nu se gândește la consecințe.In Romania, majoritatea patronilor de firme de transport asta fac, șantajează șoferul că dacă nu folosește Magnetul,Card Tahograf s-au Telecomandă cu Bluetooth pt a opri aparatul tahograf in timpul rulării acestuia și a efectua repausul necesar. Manipulează tahograful 95%din companiile de transporturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here