Succesul mediocrității!

333

Abia s-au terminat alegerile pentru funcția de președinte al FRF și cei eleganți s-au dat deoparte. Cu delicatețe, fostul mare internațional și fotbalist cerebral Ionuț Lupescu și-a felicitat fostul adversar, urmând a merge la UEFA ca să-și predea postul de Director tehnic pentru care renunțase cu gândul de a se pune cu bogata-i experiență administrativă și cu relațiile ce și le-a creat în slujba fotbalului românesc. Despre ceilalți candidați, ce să mai zic? Marcel Pușcaș a declarat că se retrage din fotbal, iar mai puțin cunoscutul Drăgan s-a simțit mândru că a candidat și el alături de cei doi foști fotbaliști talentați și serioși amintiți mai sus.
Mai în glumă, mai în serios, succesul detașat cu care Răzvan Burleanu a câștigat al doilea mandat ne pune pe gânduri.
Fotbalul românesc a regresat puternic în primul său mandat, iar aducerea pe un morman de bani a șomerului Cristoph Daum la cârma naționalei a însemnat ratarea calificării la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia – 2018.
Răzvan și-a început campania electorală mult înaintea lui Ionuț Lupescu și a făcut-o pe banii FRF. Care-i decontează și costumele de haine, dar și cheltuiala la sala de fitness.
El, adică Răzvan Burleanu, este ca și țara în oglindă, cum s-a exprimat remarcabilul publicist Cornel Nistorescu. Sunt la mare căutare mediocritățile.
În vreme ce valorile autentice, precum cele din medicina românească, sunt tracasate de DNA. Sub oblăduirea președintelui Klaus Werner Iohannis, procurorul șef Laura Codruța Kovesi își face de cap. Are voie să încalce Constituția de câte ori are chef.
Răzvan Burleanu și-a atras voturile cluburilor de fotbal feminin și de fotbal în sală cărora le-a creat multe facilități. Numai echipa națională a României, echipele de tineret și cele de juniori au ratat tot ce se putea rata.
S-a votat numai și numai din interes. Pentru cine a dat și dă mai mult. Că tot nu dă de la el, ci din banii FRF!
Din proiectele promise în primul mandat, cel cu crearea unor centre de excelență pentru copii și juniori s-a ales praful.
Înființate ilegal, au mai rămas doar două. În vreme ce cluburi de tradiție în Liga 1, cândva, au dispărut s-au înoată prin ligile a patra și a cincea. Cum este cazul Rapidului și al Stelei armatei!
Ce rușine! Miercurea trecută fu o miercure neagră pentru fotbalul românesc. Iar câștigătorul cel mediocru a mai avut tupeul să spună, precum ex-președintele Băsescu, al cărui consilier a fost, “I-am ciuruit!”
Și revenim la motto-ul din startul acestui editorial: “Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a încapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata”. Păi cum să nu se simtă președintele Klaus Werner Iohannis confortabil în funcția de vremelnic ce o ocupă?
Ion PREDOȘANU

P.S. Legile justiției au ajuns la Curtea Constituțională a României pentru a doua oară. Cineva are interes ca haosul din Justiție să continue. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here