VIDEO: Zâmbete într-o zi mohorâtă. Campania Gorjeanul a ajuns la zeci de copii din Prigoria și Roșia de Amaradia

1426

Campania inițiată de cotidianul Gorjeanul – „Donează o jucărie, dăruieşte un zâmbet!” – a adus bucurie în inimile și pe chipurile a zeci de copii din comunele Prigoria și Roșia de Amaradia. Pe o vreme ostilă demersului nostru vesel, campania a mers mai departe, reușind să aducem în pragul caselor unor copii jucăriile donate cu multă generozitate de… alți copii.

Majoritatea celor mici au ieșit să-și ia darurile, fugind apoi în case, goniți de ploaia rece de ieri, strângându-și la piept jucăriile și dulciurile primite.
În unele cazuri, plăsuțele cu jucării, cozonaci sau hăinuțe au fost primite de părinți sau bunici, copiii aflându-se la școală, cu activități în Săptămâna Verde.

O familie greu încercată de viață este cea a Emiliei Matei, din satul Seciurile, comuna Roșia de Amaradia.
Femeia își crește singură cei patru copii, unul dintre ei cu grave probleme de sănătate.

Micuții ne-au mulțumit sfioși pentru cadouri și ne-au dăruit, la schimb, multe zâmbete.
Cu ajutorul doamnelor de la Asistență Socială de la Primăria Roșia de Amaradia, am ajuns la câteva familii din satul Dealul Viei.
Am întâlnit mame singure care își cresc cu greu copiii, din ajutorul social, sau bunici care

au preluat această uriașă responsabilitate.
În satul Becheni, familia Bălan trăiește doar din venitul tatălui, care primește o indemnizație de însoțitor pentru fratele său, care are probleme de sănătate.
O altă familie, Aniniș, cu doi copii, din satul Șitoaia, s-a bucurat de vizita echipei Gorjeanul. Părinții nu au un loc de muncă și nici nu primesc ajutor social, pentru că au o bucată de pământ și câteva vaci.
În satul Roșia de Amaradia am întâlnit alte familii cu povești grele de viață.
La fel și în comuna Prigoria. Deși o duc greu, cei trei copii ai familiei Udrescu ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze.

Își doreau o nouă jucărie de Paște, așa că au fost încântați de vizita noastră. Daruri au ajuns și în casele altor familii. Ajutoarele Gorjeanul au fost și doi dintre asistenții medicali comunitari de la Prigoria, care ne-au condus la copiii ale căror familii au mai puține posibilități materiale.
Demersul Gorjeanul va continua și în Săptămâna Mare, fiindcă și alte jucării își așteaptă noii proprietari. Le mulțumim cititorilor noștri care au înțeles că e important să întindem o mână de ajutor celor mai puțin norocoși dintre noi, alăturându-se cu generozitate campaniei „Gorjeanul” de Paște.

„Donează o jucărie, dăruieşte un zâmbet!” este o campanie de responsabilitate socială demarată în anul 2016 de cotidianul „Gorjeanul”, ziarul de suflet al gorjenilor, în parteneriat cu Centrul de Calcul Târgu Jiu și Tipografia Prod Com.
I.I., M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here