Amendă de 11.000 de lei pentru un șofer din Gorj

1823

Un bărbat din municipiul Motru s-a ales cu amendă penală în valoare de 11.000 de lei, după ce s-a urcat băut la volan. Sentința magistraților a venit la mai bine de doi ani de la comiterea faptei și nu este definitivă.

Motreanul a fost oprit de poliție pe DJ 675 Ţicleni și pus să sufle în etilotest. „Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în data de 19.11.2021, în jurul orelor 17:14, agenţii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au depistat în traficul rutier pe DJ 675 Ţicleni pe numitul (…) în timp ce conducea autoturismul marca VW Passat, din direcția Târgu-Cărbuneşti către Peşteana Jiu. Cu ocazia verificărilor, agenții de poliție au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, constatându-se că avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Rovinari, în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit rechizitoriului.
Bărbatul a recunoscut că în acea dimineață a consumat 0,75 1 bere şi 100 g de vodcă și nu a apucat să mănânce. După-amiază a avut drum spre Târgu-Cărbuneşti, pentru a cumpăra un autoturism.
Judecătoria Târgu-Cărbunești l-a condamnat la plata unei amenzi penale, apreciind că aceasta „este suficientă pentru reeducarea inculpatului şi formarea în conștiința acestuia a ideii că este necesar să respecte normele de drept”.
„În temeiul (…) condamnă inculpatul la pedeapsa principală a amenzii penale în cuantum de 11.000 lei, reprezentând un număr de 220 zile-amendă înmulţit cu suma de 50 lei corespunzătoare unei zile-amendă. În temeiul art. 63 alin. 1 Cod penal, atrage atenția inculpatului, că dacă, cu rea-credință, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile închisoare”, potrivit Judecătoriei Târgu Cărbunești.
Sentința nu este definitivă, iar șoferul amendat poate face apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here