Soprana Felicia Filip, spectacol de excepție la Târgu-Jiu, de ziua lui Brâncuși

241

Duminică, 19 februarie, scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu a devenit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să vadă spectacolul „Brâncuși-Zbor și dor”. Soprana Felicia Filip a interpretat piese cu are a ajuns la sufletul publicului, iar talentații balerini de la Teatrul de balet din Sibiu i-au fermecat pe cei prezenți.

Zi de mare sărbătoare la Târgu-Jiu, pe 19 februarie. Peste 200 de târgujieni au asistat, duminică vrăjiți la minunatul spectacol pregătit de Consiliul Județean Gorj și instituțiile partenere cu ocazia celebrării a 141 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Duminică dimineața, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a avut loc spectacolul „Brâncuși- Zbor și dor”, dedicat Zilei Brâncuși. Pe scena teatrului au evoluat, spre încântarea publicului spectator, soprana Felicia Filip, actorul Mircea Diaconu, Teatrul de balet din Sibiu și Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Fiecare dintre reprezentațiile susținute l-au omagiat pe Brâncuși în felul lor frumos și profesionit de a se exprima prin artă. La eveniment a participat și Elise Stan, realizator emisiuni la TVR. Organizatorii evenimentului au brancusi 141 ani (1)fost: Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, la Sala Teatrului ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. În ropote de aplauze a urcat pe scenă Mircea Diaconu și prin ceea ce a avut de spus a ridicat nenumărate întrebări printre cei care l-au ascultat. „Brâncuși s-a format ca om la Gorj! (…) Să ne bucurăm că l-am avut, că e al nostru. (…) Iată o statuie, iată un om. Ne uităm la statuia, la mitul Brâncuși, care este mondial! Pe mine mă impresionează și mă emoționează cum statuile au fost oameni! Cu tot ce înseamnă un om: cu bucurii, cu împliniri, iubiri, realizări. Partea de copilărie a lui Brâncuși ar trebui să existe într-un sanctuar aici, în România. Partea în care s-a format. Contează mult. (…)”, a spus actorul Mircea Diaconu.

Felicia Filip a ridicat sala în picioare
Cum era de așteptat, unul dintre cele mai așteptate momente din spectacol a fost recitalul sopranei Felicia Filip, venită pentru prima dată la Târgu-Jiu. Aceasta a spus că nici nu putea alege o ocazie mai potrivită de a vizita orașul lui Brâncuși, decât ziua de 19 februarie! Felicia Filip a interpretat piese brancusi 141 ani (6)precum: „Fata din vis”, „La fereastra ta” sau „Eșarfă în dar”, dar și melodii din repertoriul Mariei Tănase. „Felicia Filip este solistă o Operei Naționale din București și a performat pe toate scenele lumii, având o carieră extraordinară. Are un repertoriu vast, iar pentru performanțele sale artistice i-au fost oferite premii, titluri. (…) Mii de ore de studiu stau în spatele performanțelor sale artistice, a fost mereu exigentă cu sine, a fost atentă la detalii, conduce Opera Comică pentru copii din București-singura operă comică pentru copii din lume! Când vine în fața publicului amintește de efectele binefăcătoare ale muzicii de calitate! Este foarte greu să creionezi în câteva fraze o carieră impecabilă a unei artiste de talie internațională! Numele său este un brand și o garanție a calității”, a declarat Elise Stan despre soprană. Un alt moment cu totul special a fost reprezentația Teatrului de balet din Sibiu. Prestația talentaților balerini a fost excepțională.
Mai trebuie spus că de „Ziua Brâncuși”, pe scena Teatrului din Târgu-Jiu au dansat primsolistul Teatrului din Kremlin Ballet-balerinul Kirill Ermolenko, cooptat anul trecut în echipa Teatrului de balet din Sibiu, dar și alți dansatori cu experiență.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here