Secretar de stat MSI: Nu cred că, în acest moment, se poate vorbi despre o reducere de taxe pe e-Commerce

683

Orice serviciu sau produs achiziționat în mediul online trebuie să se alinieze la aceleași reguli fiscale și nu cred că, în acest moment, se poate vorbi despre o reducere de taxe pe segmentul de e-Commerce, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Bebe-Viorel Ionică, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/.
“e-Commerce este parte a unei abordări moderne din partea României. Concret, evoluția acestei abordări o vedem cu fiecare bilanț anual. Ne dorim cu toții un ritm de creștere economică. Printre cele 6 obiective majore ale Comisiei Europene se regăsește și simplificarea normelor privind comerțul online. Probabil că acele serviciile, alimentele, indiferent cum le achiziționezi, trebuie să se alinieze la reguli fiscale generale. Nu cred că, în acest moment, se poate vorbi de o reducere de taxe pe segmentul de e-Commerce”, a afirmat Ionică.
Potrivit oficialului, la nivelul anului 2014, numai 10% din populația României a utilizat Internetul pentru a achiziționa bunuri și servicii online, iar ținta până în 2020 este ca acest procentaj să crească la 30%.
“Avem o realitate și, conform datelor, în anul 2014 doar 10% din populația României a folosit Internetul în România pentru a achiziționa bunuri și servicii prin comerțul electronic. De asemenea, 14% dintre întreprinderile mari au apelat la comerțul electronic să achiziționeze bunuri și servicii. În Strategia Națională pentru Agenda Digitală 2014-2020 avem în vedere să ne aliniem la țintele europene. Obiectivul Guvernului pentru următorii ani, până în 2020, este ca 20% dintre IMM-uri să intre în online, iar peste 30% dintre cetățeni să folosească servicii de e-Commerce pentru cumpărarea de bunuri și servicii’, a precizat secretarul de stat în MSI.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here