Rețeta săptămânii – Salam de biscuiți Raffaello

1854

Ingrediente:
400 g biscuiţi simpli, 400 ml lapte condensat, 200 g nucă de cocos, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 foi napolitană, 40 g cacao, 120 ml apă, 15 ml esenţă de rom

Mod de preparare
Într-un bol se amestecă laptele condensat cu nuca de cocos. Se mărunţesc foile de napolitană şi se adaugă în compoziție. Se amestecă bine toate ingredientele și se pune compoziția  pe o folie alimentară, apoi se împachetează formând un rulou. După formarea ruloului se strânge bine la capete şi se bagă  salamul la frigider.

Prepararea siropului
Într-o cratiță se pune apa, zahărul şi cacaua, apoi se pune oala pe foc și se amestecă până la dizolvarea zahărului. Se ia oala de pe foc se adaugă untul și esenţa de rom. Într-un bol se sfărâmă biscuiții și peste ei se toarnă siropul. Se amestecă bine, apoi compoziția obținută se pune pe o folie alimentară. Se presează şi se dă forma unui dreptunghi. Se scoate sulul de Raffaello de la frigider, se îndepărtează folia alimentară şi se pune peste compoziţia de salam de biscuiţi, apoi se rulează. Se strânge bine la capete apoi se pune la frigider pentru circa 2-3 ore, apoi se poate tăia şi servi.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here