Inițiativa legislativă în ceea ce privește violența domestică, aprobată și promulgată. Agresorii, pedepsiți și dacă victimele își retrag plângerile

1137

Inițiativa legislativă privind violenţa domestică a fost aprobată şi promulgată. Dacă până acum, nu se puteau aplica pedepse agresorilor, dacă victima nu anunța sau îşi retrăgea plângerea, odată cu adoptările noilor prevederi la Codul Penal, dosarul de vătămare se cercetează chiar dacă victima se răzgândeşte și își retrage plângerea.

Adriana Săftoiu, iniţiatoarea legii a precizat pentru MediafaxÎn urma bătăilor şi a ameninţărilor, aceste femei îşi retrag plângerile. Drept urmare, cei mai mulţi dintre cei care sunt agresori scăpau absolut nevinovaţi. Adică, practic, femeia încasa bătaia, iar el rămânea la fel de fericit ca până atunci. Violenţa în familie nu înseamnă doar o bătaie soră cu moartea. Specialiştii Departamentului de Justiţie al Statelor Unite spun că abuzul fizic implică un contact destinat să provoace frică, durere şi alte suferinţe fizice sau vătămări. Sunt multe femei care se împiedică de ruşine sau de mitul culturii bătăii la români. Acestea sunt bariere pe care trebuie să le treceţi şi să faceţi apel la autorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here