Feng shui politic

398

bunila (1)Deşi nu toţi gorjenii ştiu ce înseamnă tehnica feng shui de atragere a norocului asupra casei, familiei şi urmaşilor, politicienii din Gorj, din tot spectrul politic, inspiraţi de flacăra violetă, au intrat în zodia aranjamentelor.

Acest lucru se află la început deoarece prin definirea alianţelor politice, el va fi completat după sfintele sărbători de Paşte, cu adevărate spectacole mediatice dedicate luptei pentru viitoarea putere. Situaţia din comunităţile rurale şi chiar din cele urbane este total necunoscută electoratului, care nu se interesează ce fel de configuraţie va avea autoritatea publică locală în anul 2012. În ciuda gravei crize economice şi a dirijismului politic predominant portocaliu, toţi primarii în funcţie au avantajul că s-au exprimat prin fapte. Elementul acesta va conta acolo unde primarii au reuşit să utilizeze bani europeni şi să protejeze rezervele bugetare locale. În consecinţă, Florin Cârciumaru, Dorin Hanu, Doru Filip, Florin Ţuilă şi chiar o bună parte din primarii în funcţie vor fi desemnaţi de partidele lor să mai candideze o dată şi probabil că vor şi câştiga. Bătălia pentru creşterea zestrei de primari se va da în zonele păstorite de liberali şi conservatori, toţi membrii ai ACD. Aceşti oameni nu se pot mişca liber datorită unei legi discriminatorii care operează numai la nivel local şi judeţean, Legea partidelor politice, deoarece aceasta interzice migraţia aleşilor locali în condiţiile în care nu se atinge de migraţia parlamentarilor. Cu siguranţă, efectul major al încălcării acestei legi de cei care vor dori să candideze crezând că au şanse şi vor fi înlocuiţi de USL sau de alianţa PNL-UNPR se va consuma în perioada martie-iunie 2012.

În acest interval primarii sacrificaţi vor trece cu purcel şi căţel în tabăra adversă, suspendarea din funcţie nemaiputând opera eficient. Ce se va întâmpla în continuare ne va face contemporani cu democraţia românească interbelică deoarece combatanţii vor ajunge şi la violenţă, lucru rar întâlnit până acum.

De aceea, din această perspectivă politicienii se vor afişa foarte tare în zilele de sărbători creştine pentru a-i convinge pe alegători că sunt oameni cu frica lui Dumnezeu. Atacurile sub centură au început însă prin răspândirea de zvonuri prin expunerea unor ipoteze alambicate care conţin date neverificabile despre averi, proprietăţi, conturi, interese.

Nu trebuie să ne mire nimic din comportamentul fiecărei tabere deoarece fiecare sărac în parte vine la urne cu dorinţa schimbării puterii şi din cauza sărăciei pe care o traversează se mulţumeşte şi cu foarte puţin. Câtă vreme legiuitorul nu aduce la cunoştinţă publică decât secvenţial aspecte legate de modificarea legii electorale, toată lumea se gândeşte doar la aranjamente politice care nu sunt de neglijat.

NOTĂ: Capacitatea de influenţă şi manipulare a celui care doreşte puterea a ajuns în epoca manageriatului dar pentru că democraţia noastră nu este matură putem spune că tot ce se întâmplă este un feng shui politic, însă fără totem. Putem sfârşi prin a alege oameni mai proşti decât cei care sunt în funcţie fiindcă aşa am făcut tot timpul.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here