Ca la noi, la nimeni – Trădare, trădare, dar să știm și noi!

334

În vreme ce Laurențiu Ciurel, directorul general al CEO, fuse și se duse pe la Înalta Curte de Casație și Justiție, fără a se fi ajuns la judecata pe fond, ploaia mocănească își face de cap. În țară și în politichie. Cât despre veștile sumbre și cam deochiate acestea s-au înmulțit într-un ritm amețitor.
Printre multele acuze și observații de bun simț aduse de fostul europarlamentar Adrian Severin ambasadorului SUA la București, una le întrece pe toate. Cică-i bine că avem parteneriate strategic și de securitate cu Statele Unite ale Americii, dar ca FBI să aibe un Cabinet chiar în sediul DNA din București este prea de tot. Și chestiunea aceasta a apărut într-o scrisoare deschisă a ex-europarlamentarului Adrian Severin adresată chiar ambasadorului SUA la București.
Nu mă îndoiesc că afirmația domnului Adrian Severin, de obicei persoană extrem de bine informată, este gratuită. Se știe că Laura Codruța Kovesi – plagiatoare și ea, dar acceptată – este o procuroare șefă a DNA, calitate în care a primit și o Diplomă din partea Departamentului de Stat al SUA, prin intermediul ambasadei. Asta pe vremea când SUA nu avea ambasador la București.
Culmea e că Scrisoarea deschisă a lui Adrian Severin către ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a picat exact cu o zi înaintea prezentării scrisorilor de acreditare ale acestuia la Palatul Cotroceni. Pură întâmplare? Eu cred că nu.
Și ieri chiar s-a petrecut prezentarea scrisorilor de acreditare ale ambasadorului SUA. Cu obișnuitele bla, bla, bla diplomatice. Mai ales din partea președintelui României, Klaus Iohannis, mai sec și mai tăcut detât de obicei la asemenea ocazii.
De parcă s-ar fi temut să abordeze probleme importante, precum a vizelor sau a colaborării economice, Iohannis a discutat cu ambasadorul SUA la București despre aprofundarea colaborării în domeniul securității.
Cam fix ce avusese ca misiune în SUA vicepremierul pe probleme de securitate, Gabriel Oprea. Un om politic și general avansat – pe ambele planuri – cu mult peste posibilitățile sale. Presa n-a spus nimic de o manifestare de protest plănuită de comunitatea românească din SUA în contra plagiatorului prof.univ.dr. Gabriel Oprea, el însuși conducător de doctorate. La fel cum nu se vorbește decât pe la colțuri de o posibilă trădare a vicepremierului Gabriel Oprea, președinte al UNPR.
Dintre multele indicații ale ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, amintim recomandarea că “România are nevoie de un regim de reglementare corect. Statul să fie partener de încredere pentru investitori(…) România trebuie să rupă cercul influenței politice asupra deciziilor economice. Liderii români să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obține beneficii.”
ION PREDOȘANU

P.S. Despre Alina Gorghiu-Dej se spun multe. Cu probe, jurnalistul Ion Spânu zice diverse. De unele inexactități din declarațiile sale de avere, de-o pildă. De faptul că îndată ce a devenit copreședinte al PNL – în fapt, noul PDL – l-a ajutat pe tatăl ei, pare-se Mihai Gorghiu să devină director cu investițiile la ceea ce a mai rămas din Electrica SA.
Bașca faptul că ea, ca reprezentant AVAS, l-a sprijinit vârtos pe Baqaklini Said să aducă un prejudiciu de 260.000.000 euro statului român. Alina Gorghiu fiind, evident, implicată în afacerea dintre Baqaklini Said și Mafia băsistă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here