Ca la noi, la nimeni – Dacian Cioloş ca Pinocchio!

366

Recunosc, nu m-aş fi aşteptat la primul ministru Dacian Cioloş ca, la nici două luni de la investirea sa în funcţia de demnitate publică, să fie atât de schimbător. Mai rău decât vremea de afară! La început, ca şi alţii, am înghiţit găluşca cu neapartenenţa sa la vreun partid, vezi Doamne, fiind un tehnocrat sadea. Chit că, imediat, s-a descoperit pe un site al Comisiei Europene că, de fapt, era membru al Partidului Popular European.
Ce-i drept, luat în braţe de preşedintele Klaus Iohannis, se prefăcea că-i preocupat să-şi formeze echipa guvernamentală. Una alcătuită, în marea ei majoritate, din funcţionari ai aceleiaşi Comisii Europene. Ba unii au mai avut tupeul să afirme că şi-au păstrat posturile bănoase de la Bruxelles ori, după caz, de la Strasbourg, intrând acolo în concedii fără plată. De parcă asta ne încălzea pe noi, bieţii românaşi, cu ceva!
Luat la întrebări fireşti, dacă ar fi tentat să intre în politică am avut surpriza neplăcută să aflăm exact inversul a ceea ce declarase înainte de investire. Tehnocratul birocrat în ultima vreme(ca mai toţi membrii Cabinetului său!), că trecuse cam mult de când nu mai era ba ministru al Agriculturii în România ori Comisar cu Agricultura al Comisiei Europene, s-a documentat dându-se doct. Ne-a citat din DEX – Dicţionarul Explicativ al Limbii române – cum că, vezi Doamne, funcţia de demnitate publică ce i se încredinţase, aceea de prim ministru, ar însemna că el face politică. Şi cum DEX-ul, deşi este o formă mai veche ori o ediţie mai de demult a explicării termenilor sau cuvintelor româneşti, nu minte i-a permis primului ministru Dacian Cioloş să-şi dea arama pe faţă. Şi să ne convingă că, în fapt, el ne minţise încă de la bun început.
În timpul vizitei sale la Berlin, Dacian Cioloş a dat-o iar la-ntors şi ne-a mai servit aceeaşi gogoaşă înfuriată. Cum că la alegerile parlamentare din 2016 nu va candida. Ce ne facem cu intensa curte ce i se face din partea Alinei Gorghiu, copreşedinte al PNL, care-l doreşte în fruntea partidului?
Distinsa Doamnă sau Domnişoară ne repetă cu obstinaţie şi foarte adesea că domnul Dacian Cioloş are oricând uşa deschisă în PNL, fiind chiar extrem de interesată să-l primească cu braţele deschise şi să se dea la o parte pentru a-i face şoc. Şi nu numai lui Dacian Cioloş, dar tuturor acelor membri ai Guvernului Cioloş care doresc să intre în PNL!
La alegerile locale, cu siguranţă, nu va fi cazul. Atunci când, bag seama, vor fi oarecari mari probleme mai ales în teritoriu. Unde, ca şi la nivel central, fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL nu este încă un fapt împlinit. Ceea ce poate crea probleme mai mici ori chiar destul de mari, în funcţie de cum se va comporta copreşedintele judeţean al noului PNL, de fapt al PDL-ului mascat, ce se va vedea niţel cam dat la o parte. Ştiindu-se că, la români, răzbunarea este, de cele mai multe ori, cu scântei!!!
Şi haideţi s-o vorbim pe-a dreaptă. S-a vehiculat şi încă se mai vehiculează ideea constituirii unui partid prezidenţial.
Există suficiente dubii că, cu toată susţinerea din partea preşedintelui Klaus Iohannis de care se bucură Alina Gorghiu, nici în domnia sa şi nici în al doilea copreşedinte al noului PNL – Vasile Blaga niciunul dintre aceştia doi nu au trecerea necesară la Şeful statului comparabilă cu aceea a primului ministru Dacian Cioloş.
Şi, la o adică, dacă i se va cere de către preşedintele Klaus Iohannis ori de cei mari de la Bruxelles, în special din partea PPE care n-ar dori să scape România din mreje, atunci cu siguranţă Dacian Cioloş va deveni liderul noului PNL.
Cel mai târziu până-n toamnă! Iar noi, cei care l-am crezut ca tehnocrat pe musiu Dacian Cioloş ne vom da seama, mult prea târziu, că am fost traşi pe sfoară. De un adevărat Pinocchio!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. am stiut ca olteni sunt cam sariti,acum m-am convins..pai voi nu puteti digera faptul ca ponta nu mai este premier..luati-l voi si spalati-va pe cap cu el…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here