Ziua Internaţională a Rromilor, sărbătorită fără chiolhane la Târgu-Jiu

456

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Rromilor, ocazie cu care Partida Romilor Pro-Europa Gorj în colaborare cu autorităţile judeţului organizează o serie de evenimente, menite să evidenţieze importanţa acestei zile.

Cetăţenii de etnie rromă din municipiul Târgu-Jiu sărbătoresc, astăzi, Ziua Internaţională a Rromilor, printr-o serie de manifestări. Ca în fiecare an alături de sărbătoriţi vor fi prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. Ziua Internaţională a Rromilor este sărbătorită anual pe data de 8 aprilie.
Manifestările vor începe de dimineaţă de la ora 11.00 cu şedinţa de deschidere a Zilei Internaţionale a Rromilor la sediul Prefecturii Gorj, în prezenţa autorităţilor judeţului. Apoi, cei de la Partida Rromilor Pro-Europa Gorj organizează un parastas la Biserica „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, dedicat comemorării victimelor Holocaustului. Începând cu orele 13.00 va avea loc o masă rotundă la Penitenciarul Târgu-Jiu, unde vor fi dezbătute teme cu privire la semnificaţia istorică a Zilei Internaţionale a Rromilor, una dintre acestea va fi „Libertatea mai presus de toate”. Aici deţinuţii vor avea o prelegere referitoare la această temă.
Conform programului, la orele 15.00 vor avea loc competiţii sportive între organizaţiile de tineret şi sport din judeţ, iar începând cu orele 18.00 va avea loc Gala de box, oferită de clubul Pandurii Târgu-Jiu.
Aici, în cadrul competiţiei va fi premiat cel mai bun sportiv al anului, de etnie rromă şi va avea loc şi premierea celui mai bun elev de etnie rromă care a obţinut rezultate bune la învăţătură.
De la ora 19.00 Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” va susţine un program artistic specific romano.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here