Ziua Copilului, marcată cum se cuvine la CSCCH Târgu-Jiu

223

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a dat startul acțiunilor specifice Zilei Internaționale a Copilului. Gheorghe Zisu, șeful CSCCH, spune că activitățile organizate sunt multiple și diverse.

În cadrul programului anual de activități prin care sunt marcate diferite zile naționale și internaționale, organizează, cu ocazia zilei de 1 Iunie, ample manifestări dedicate copiilor. Aceste manifestări se vor desfășura atât în cadrul complexului, cât și în afară.
Ziua de 1 Iunie este dedicată copiilor și se sărbătorește peste tot în lume. Cu prilejul acestei sărbători, copiii sunt “elementul principal”, deoarece lor le este închinată această zi. “La CSCCH Târgu-Jiu au loc diverse acțiuni și spectacole, în cadrul cărora copiii își pot demonstra talentul, în expoziții, recitaluri și concursuri. Se râde, se cântă și totul capătă o nouă dimensiune prin ochii lor! Una mult, mult mai bună”, spune Gheorghe Zisu, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu.

Activități pe parcursul mai multor zile
Seria activităților organizate de CSCCH Târgu-Jiu, dedicate zilei de 1 Iunie, a debutat în data de 22 mai, ora 10.00 cu piesa “MOTANUL ÎNCĂLȚAT” prezentată de Teatrul de Păpuși PINOCHIO, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. “Actorii au reușit să capteze întreaga atenție a copiilor, iar audiența i-a răsplătit cu îndelungi aplauze. Tot în data de 22 mai. ora 13.00 au avut loc activități de recreere și socializare desfășurate împreună cu elevii voluntari de la COLEGIUL TEHNIC NR. 2. Toți copiii vor primi diplome și pachete cadou oferite de DGASPC Gorj”, a precizat Zisu.
Programul complet al manifestărilor dedicate zilei de 1 Iunie cuprinde: Teatrul de Păpuși PINOCHIO “MOTANUL ÎNCĂLȚAT”; “întrunirea Consiliului Copiilor” – discuții cu reprezentații copiilor, cu scopul de a oferi acestora oportunitatea de a-și exprima opiniile lor și de a fi ascultați de factorii de decizie (31 mai); „Pune-ți o dorință”- panou special amenajat pentru dorințele copiilor (29 mai -5 iunie); “Carnavalul florilor” momente artistice (30 mai- ora 10.00); Activități în aer liber: a) concurs desene pe asfalt; b) jocuri la nisip; c) jocuri cu mingea; d) traseu aplicativ; e) concurs de desen/de colorat; f) dansuri și jocuri interactive (29 mai-5 iunie); Activități de recreere și socializare desfășurate împreună cu elevii voluntari de la COLEGIUL TEHNIC NR. 2 (22 mai, ora 13.00 și 30 mai- ora 11.30); Excursie organizată în luna iunie la Izvoarele Cernei; „Galeria Copiilor” – expoziție cu lucrări realizate de copiii din cadrul C.S.C.C.H. Târgu-Jiu (29 mai-5 iunie); Activități de recreere și socializare desfășurate la Stația Petrom Nr 16 –Castelul de Apă – cu copiii din cadrul Centrului de recuperare (tip ambulatoriu) pentru copilul cu dizabilități (1 iunie).
„La mulți ani dragi copii!”, transmite Gheorghe Zisu, șeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here