Schimb de experiență în județul vecin, pentru bibliotecarii din școlile gorjene

824

De Ziua mondială a Cărții, a Drepturilor de Autor și Ziua Națională a Bibliotecarului, la Liceul Tehnologic ,,Căi Ferate” din Craiova și la CCD Dolj, a avut loc o vizită a personalului din bibliotecile școlare din județul nostru, grație unui proiect inițiat de CCD Gorj, sub genericul ,,Ziua Bibliotecarului/Promovarea imaginii bibliotecii”.

A fost o zi interesantă și plină, marți, pentru bibliotecarii din școlile gorjene, cu ocazia Zilei Cărții, a Drepturilor de Autor și Zilei Bibliotecarului, serbate în mod tradițional pe 23 aprilie. Bibliotecile școlare din județul nostru au sărbătorit această zi printr-un schimb de experiență, iar prin implicarea și organizarea CCD Gorj, la Liceul Tehnologic ,,Căi Ferate” din Craiova a avut loc o întâlnire, încă de la prima oră a dimineții de marți.
Pentru început, directorul liceului din Craiova a felicitat bibliotecarii cu ocazia sărbătorii profesionale, a prezentat instituția pe care o conduce și i-a invitat pe oaspeți să viziteze spațiile liceului, pe timpul șederii lor, trecând apoi în revistă programul de promovare a Cărții, Lecturii, Bibliotecii și Bibliotecarului. Au urmat discursuri ale unor cadre didactice despre importanța culturală a acestei zile, iar prin programul desfășurat le-a dat posibilitatea celor prezenți în sala de festivități a liceului să cunoască o parte din modul în care se desfășoară activitatea în școala lor. Au urmat un schimb de idei și o dezbatere pe teme ce au vizat activitatea profesională.
Tot în cadrul acestui eveniment, organizatorii implicați în proiect au propus și o vizită la sediul CCD Dolj, unde a avut loc o altă întâlnire cu colegi din școlile doljene. Gazdele primitoare au pregătit pentru invitați și un program cultural, au avut loc discursuri și un schimb de opinii constructiv cu privire la perspectivele de cooperare între instituții.
La final, vizita a inclus și o donație de carte străină, din partea oaspeților, iar în coletul de cărți am găsit câteva ghiduri de conversație în mai multe limbi străine, engleza în imagini sau cursuri practice în limbile engleză, germană, italiană, acestea fiind doar câteva titluri, ce își vor găsi curând locul pe raftul bibliotecii, dar și cititorul potrivit.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here