Votăm dictatura, sau pentru o Românie în normalitate?

570
basescuSperăm că această campanie electorală pentru alegerea Preşedintelui, percepută mai degrabă a fi un târg la tarabe, negociindu-se o marfă expirată, va pune capăt unui mandat ratat-Traian Băsescu şi va reda României şansele de a ieşi la lumină, salvându-ne democraţia şi statul de drept.

Iar realităţile din jur demonstrează pentru cei ce vor să vadă şi mai ales pentru cei care au suportat consecinţele nefaste, cum România a fost pusă la pământ de Traian Băsescu şi clica lui portocalie.

Acum, în aceste ultime zile, trăim o senzaţie de dulce şi amar, pendulând între speranţe şi dezamăgire, câtă vreme cei ce s-au perindat la putere, ne-au răvăşit mereu între manipulare, demagogie şi minciună. Până la urmă, primul tur pentru actualele prezidenţiale a limpezit în bună măsură lucrurile, chiar dacă T.Băsescu şi PD-L, aflaţi la butoanele puterii şi într-o stare de corupţie peste măsură, au recurs la tot felul de mizerii şi şiretlicuri(vezi cazurile dovedite de mită şi turism electoral)ce le-a asigurat doar o victorie de etapă ”a la Pyrus” , deşi priveau de sus mizând pe un lejer scor de 38-40 %.
În turul doi, când bătălia se poartă cu încrâncenare pe ambele fronturi, opuse domnului T.Băsescu sunt concentrate mai toate forţele politice, dar şi o bună parte a mass-mediei, fiind deopotrivă exasperate de comportamentul primitiv şi deosebit de periculos al celui ce mai doreşte cinci ani la Cotroceni, după ce în primul mandat a dus ţara de râpă, foarte aproape de dezastru. Iar pedeliştii, tot mai izolaţi pe scena publică, dar şi pupinbăseştii din presă şi societatea civilă, trag ca disperaţii la oiştea portocalie, calomniind şi otrăvind populaţia cu tot felul de diversiuni; cu moguli şi balauri închipuiţi şi deopotrivă muşcă precum apucaţii, într-un delir paranoic din tot ceea ce înseamnă dincolo de ei, clasă politică, parlament, jurnalişti, oameni de afaceri, personalităţi cu renume, cetăţeni de bună credinţă, inclusiv copii nevinovaţi, lipsiţi de apărare. Cu atât mai mult cu cât s-a conturat acest pact PSD-PNL,,pentru o singură Românie”, şi în general, un front antiBăsescu la care au mai subscris UDMR, Grupul minorităţilor, altele decât cea maghiară, celelalte partide, mişcări sindicale, etc., într-un cumul de alianţe menite a stopa dihonia naţională şi a repune ţara pe făgaşul ei firesc.
Or, un astfel de parteneriat pentru o reconstrucţie a României după un proiect democratic i-a înnebunit pe cei ce au aruncat pentru campania lui T.Băsescu, zeci de milioane de euro(de unde atâta bănet?), fiind extrem de vizibil că o înţelegere şi o guvernare social-liberală pe axa Geoană-Antonescu-Iohanis poate să dea o speranţă de stabilitate şi de reaşezare a stărilor de lucruri din societatea românească în matca lor de normalitate. Asta, chiar dacă suntem convinşi că după 6 decembrie, România post-electorală se va confrunta încă o bună perioadă cu greutăţi majore-scăderea economică, şomaj, creşteri de preţuri, taxe, impozite, etc.. Şi totuşi, anul 2010 poate fi abordat cu optimism, numai şi pentru faptul că viaţa publică va scăpa de scandaluri şi de modele politicianiste dubioase, năclăite în nesimţire şi într-un tupeu nemăsurat, dar şi ghiolbanizate în grave acte de corupţie. Iar dacă cei ce merg duminică la urne, vor da votul în cunoştiinţă de cauză, refuzând din start apelurile emoţionale şi disperate ale mafiei democrat-liberale, atunci România va avea o şansă câtă vreme proiectul pentru reconstrucţie naţională, propus şi asumat a fi realizat prin strategii şi măsuri chibzuite de către noua coaliţie formată în jurul PSD-PNL şi cu Mircea Geoană preşedintele României, vizează deopotrivă prosperitate economică şi o viaţă mai bună. Aşadar, să înlocuim radicalismul, demagogia şi populismul deşănţat, dezinformarea şi diversiunea în spatele cărora s-au clădit fărădelegiştii şi superbogaţii portocalii Videanu, Berceanu, Udrea, Ridzi, Boureanu, Stolojan, Blaga, Manţog şi mulţi alţii ca ei, limbajul şi comportamentul lor a la Băsescu, ajunse sub cel mai suburban mod cu putinţă, cu o astfel de politică şi abordare a rânduielilor româneşti în care să primeze pentru tot ceea ce înseamnă structuri de putere şi execuţie- preşedinte, parlament, guvern, instituţii ale statului în teritoriu, rezolvarea problemelor oamenilor şi a interesului naţional. Or, 6 decembrie 2009 poate marca o zi foarte importantă şi mai ales benefică pentru români.
Vasile IROD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here