Video: Linia I de la Spitalului Județean Târgu-Jiu își tratează pacienții cu spatele și cu măștile sub barbă!

7398

Doi dintre pacienții ajunși astăzi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgu-Jiu(UPU Spitalului Tudor Vladimirescu) reclamă lipsa de profesionalism a personalului medical care a analizat cazurile. Mai precis, pacienții relevă că în fișele întocmită în UPU le-ar fi fost trecute informații incorecte, vizavi de starea lor de sănătate de la acel moment, dar, și utilizarea fictivă a unor materiale sanitare și medicamente, care nu s-au folosit, de fapt, nici măcar pentru consultarea bolnavilor. În fișa unuia dintre pacienți scrie că s-ar fi folosit pentru consultul său 6 perechi de mănuși și 3 măști chirurgicale, când, în fapt, persoanele care au intrat în contact cu bolnavul au folosit aceleași mănuși, în UPU neutilizându-se, de fapt, măști pe față și nici măcar viziere de protecție. Mai mult, personalul a fost filmat când trata pacienții cu spatele, asistentele discutând, cu măștile sub barbă, despre cumpărături pe internet și despre stimulentul COVID, în timp ce patru bolnavi era abandonați la câțiva metri mai încolo, în încăpere.

Unul dintre pacienți a ajuns astăzi în UPU SJU Târgu-Jiu cu o colică renală. I s-a făcut un ecograf de către medic și nu i-a administrat nimic. I s-a recomandat internare, dar pacientul a decis că îi este mai bine acasă. În fișă, la plecarea din UPU, pacientul avea trecut că i s-a administrat metroclopramid, lucru care spune că nu s-a întâmplat în UPU, dar și faptul că i s-au folosit, pentru consultul său, 12 perechi de mănuși.

Al doilea pacient ajuns la UPU, cu o alergie medicamentoasă gravă, s-a trezit în fișă, la plecarea din unitate( lui nefiindu-i recomandat nimic, nici măcar internarea), cu manifestări incorecte ale bolii avute. Practic, spune acesta, pentru el s-au inventat simptome doar pentru a fi trecut ceva mai mult în fișă. De asemenea, se trece, spre revolta bolnavului, că pentru acesta s-ar fi folosit 6 perechi mănuși și 3 măști chirurgicale, deși pe toată perioada șederii în UPU, pacientul spune că a fost văzut de o singură persoană. Mai precis de o asistentă. Asta, deși în fișa medicală apare parafa medicului, care, spune acesta, nu s-a interesat absolut deloc de soarta pacientului. ,,Medicul de gardă a anunțat că pleacă deoarece vrea să mănânce. I s-a recomandat de către colege să guste și din tortul adus în unitate. Mie nu mi-a acordat nicio atenție”, a spus, nemulțumit, pacientul care a fost trimis acasă fără să fie văzut de doctorul respectiv de gardă.

Agonie și extaz

În același timp, erau patru pacienți în UPU. Doar două asistente îi deserveau, medicii și asistenții aflați de gardă anunțând că pleacă să mănânce, să se schimbe. Cele două asistente rămase în UPU, se văd pe filmare, stând la bârfă: una cu spatele către pacienți, cealaltă cu fața, ambele cu măștile sub barbă și intens preocupate de cumpărăturile on-line. Una laudă, de altfel, achiziția recentă a unei perechi de adidași, cumpărați la preț redus, în timp ce alta admiră achiziția făcută de colega ei, cu capul în telefonul mobil. Pacienții, între timp, agonizau, cu dureri, pe paturile din UPU, în timp ce asistentele au mutat discuția de la cumpărături on-line la banii pentru COVID oferit personalului din linia I. Pacienții în cauză acuzau cangrenă, colică biliară, colică renală și o alergie severă.

Un om al străzii, urmat de o doamnă bine.. În același pat neschimbat

Pe timpul șederii în UPU, paturile nu au fost schimbate, au sesizat bolnavii, deși pe acolo au trecut mai mulți pacienți, unul dintre aceștia fiind un om al străzii în stare avansată de ebrietate, având îmbrăcămintea cu urme de excremente și urină. În patul acelui pacient, neschimbat, a fost pusă apoi o femeie prezentabilă cu colică renală.

Pacienții cer DSP Gorj să se autosesizeze și să controleze felul în care se respectă măsurile de protecție și utilizarea materialelor sanitare în UPU. De asemenea, se cere Consiliului Județean Gorj să se sesizeze pentru a vedea cum sunt utilizate materiale sanitare cumpărate din bani publici, cu efortul cetățenilor și a oamenilor de bine din județ și să facă controale inopinate la unitățile UPU din SJU Târgu-Jiu pentru a vedea sunt sunt aplicate măsurile anti-Covid și tratați pacienții în spitalul județean. Se cere, de asemenea, conducerii spitalului să-i ancheteze pe cei în cauză pentru ca aceste evenimente neplăcute, care lasă un gust amar celor ajunși, nu de plăcere, în UPU, cu sănătatea afectată.

 

 

1 COMENTARIU

  1. OK, pentru toate aceste bucurii trebuie sa multumim duduii Mady Huzu sef UPU ,de altfel si fost director medical ,prietena si sfatuiroarea duduii Coleasa actual director medical. Scuzati dar nu pot fi numite doamne cu atat mai putin doctorite.Stati linistiti mai exista si alte duduite la fel de competente: Duduia Cioplea Laura medicala1,Duduia Guta Natalia medicala2 etc etc etc.Dar sa trecem la lucruri serioase ,in orice tara normala toate acest dudui permisive nu ar avea servici intr-un spital…la noi se poate. Aceste imagini nu sunt intamplatoare astfel de lucruri au loc in fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here