UM Sadu, la judecată cu Curtea de Conturi pentru banii pe şomaj tehnic

397

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a acţionat, în luna octombrie, în judecată Camera de Conturi a României şi Curtea de Conturi Gorj, după ce, la ultima verificare a actelor fabricii, reprezentanţii acestor instituţii ar fi constatat că o parte a salariaţilor ar fi luat, necuvenit, bani pe şomajul tehnic. Reprezentanţii fabricii vor să stopeze, astfel, returnarea banilor daţi angajaţilor, unii cu probleme sociale, spun oficiali ai uzinei. La proces, intervenient este şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din “Uzina Mecanică Sadu” SA-Filiala CN Romarm, care solicită ca angajaţii să nu returneze banii în cauză.

facs um saduProcesul “UM Sadu vs. Camera de Conturi Gorj& Curtea de Conturi a României” a început în octombrie 2014 la Tribunalul Gorj, acesta fiind deschis de fabrica din Bumbeşti-Jiu, greu încercată financiar în ultimii ani.
Procesul are la bază acest litigiu cu Curtea de Conturi, până acum în proces derulându-se doar un termen, al doilea fiind programat pentru mâine. La ultimul termen, instanţa a aprobat emiterea unor adrese către UM Sadu şi Curtea de Conturi, necesare în cercetarea judecătorească, solicitări la care părţile vor percuta cu siguranţă.
Procesul priveşte acordarea banilor către salariaţii băgaţi în şomaj tehnic, bani care, dacă UM Sadu va pierde acest litigiu, vor trebui returnaţi.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here