Tineri reținuți pentru furturi de acumulatori auto

264

Doi tineri, unul din Târgu-Jiu, iar celălalt din Târgu-Cărbunești, au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost identificați ca fiind autorii unor furturi de acumulatori comise luna trecută. În același dosar au mai fost reținuți și doi taximetriști, care ar fi cumpărat acumulatorii auto de la cei doi tineri, deși știau de unde provin.

Potrivit anchetatorilor, furturile respective au avut loc în nopțile de 16 spre 17 ianuarie și 21 spre 22 ianuarie, păgubită fiind o societate comercială din Târgu-Jiu. La începutul acestei săptămâni, în urma cercetărilor efectuate în acest dosar, polițiștii au reținut patru tineri sub acuzațiile de furt calificat, complicitate la furt calificat și tăinuire.
”În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Investigaţii Criminale, au fost identificaţi autorii furturilor de acumulatori auto, fapte comise în noaptea de 16/17.01.2016, precum şi în noaptea de 21/22.01.2016, în dauna unei societăţi comerciale din localitate. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că doi tineri, de 22 respectiv 27 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti şi municipiul Târgu-Jiu ar fi sustras trei acumulatori auto de la autovehicule ce aparţineau unei societăţi comerciale, din localitate. Totodată, s-a reţinut că după sustragerea bunurilor respective, cei în cauză le-ar fi valorificat către alţi doi tineri, de 22 şi 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, ambii fiind conducători auto în regim de taxi şi cunoscând provenienţa ilicită a bunurilor. Faţă de cei patru suspecţi, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat în cazul primilor doi, respectiv tăinuire şi complicitate la furt calificat, în cazul ultimilor doi”, a anunțat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cei patru suspecți au fost prezentați, ieri, magistraților cu propuneri legale. Cercetările în cauză continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here