Stații de încărcare a mașinilor electrice în mai multe comune din Gorj

1158

Consiliul Județean Gorj depune un proiect pentru a primi finanțare din partea Administrației Fondului de Mediu în vederea amenajării a 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în mai multe localități din județ.

Proiectul are o valoare totală de 4,6 milioane lei. Vor fi amenajate 15 stații de reîncărcare cu 45 de locuri de parcare.
„Prin implementarea obiectivului de investiții se va realiza o rețea de 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice super rapide la nivelul județului Gorj pentru a asigura o cât mai bună mobilitate la nivelul județului. Amplasarea stațiilor s-a propus astfel încât să se asigure o arie de acoperire pentru toate localitățile, iar stațiile de încărcare propuse sunt super rapide pentru a asigura o încărcare rapidă pentru un număr mai mare de utilizatori”, se arată în proiectul de hotărâre ce a fost aprobat miercuri, 10 august, de către consilierii județeni convocați în ședință extraordinară.
Locațiile în care se vor monta stațiile de reîncărcare sunt pe domeniu public, în intravilanul diferitelor localități din județul Gorj, respectiv:
amplasament zona localității Alimpești, cu acces direct din DJ 675C – 1 stație + 3 locuri de parcare (teren pus la dispoziție de Consiliul Local Alimpești);
amplasament zona localității Aninoasa, cu acces direct din DJ 661 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Bărbătești, cu acces direct din DJ 661 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Borăscu, cu acces direct din DJ 674 B – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Crasna, cu acces direct din DJ 665 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Dănciulești, DJ 605A, cu acces direct din DJ 605 A – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Fărcășești, cu acces direct din DJ 674 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Ionești, cu acces direct din DJ 674 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona muzeului Curtișoara din Bumbești Jiu, cu acces direct din DJ 665 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Prigoria, cu acces direct din DJ 675B – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Săcelu, cu acces direct din DJ 661 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Stănești, partea de est a DJ 664A lângă biserică, cu acces direct din DJ 664 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Stănești, partea de vest a DJ 664A cu acces direct din DJ 664 – 1 stație + 3 locuri de parcare;
amplasament zona localității Telești, partea de sud a DN 67, în curtea Stației de Pompare cu acces direct din DN 67 – 1 stație + 3 locuri de parcare (teren pus la dispoziție de Consiliul Local Telești);
amplasament zona localității Țicleni, partea nord DJ 675, nr. 767 – 759, cu acces direct din DJ675 – 1 stație + 3 locuri de parcare.
Finanțarea în cadrul programului se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.
Valoarea totală a proiectului „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în județul Gorj” este în sumă de 4.640.557,11 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă este de 2.850.000 lei (inclusiv TVA).
Prin intermediul dezvoltării infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice se urmărește completarea pachetului de măsuri destinat promovării transportului verde la nivelul țării noastre, argumentează Consiliul Județean.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here