Şedinţă extraordinară de Consiliu Local! – Viceprimarul Pantelimon Tivig, investit dar pândit la cotitură

175

Încă de la înscăunarea sa ca viceprimar, i-am transmis felicitările mele fostului meu coleg de şcoală Pantelimon Tivig, fost maistru al Grupului Şcolar Industrial “C. Brâncuşi” Peştişani că funcţia este grea, mai ales în actuala conjunctură. Se ştia că primarului ales pentru al treilea mandat – ing. Florin Pavel – îi sunt zilele numărate.

Chiar dacă a jurat, ca şi la precedentele mandate, cu mâna pe Biblie. Şi cum primarul Florin Pavel a fost reţinut la început pentru 24 de ore, apoi pentru 29 de zile, conform legislaţiei, viceprimarul urma să-i preia atribuţiile primarului.

Consiliu Local extraordinar
Ieri, la ora 10, se convocase o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Ştiam de ea, cu o zi mai devreme, de la consilierul local Constantin Fuiorea(PRM). N-am participat din pricină că am preferat să privesc şi să ascult şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului României. Iar şedinţa CL avea pe ordinea de zi un singur punct – atribuirea dreptului de semnătură pentru facturi actualului viceprimar, Pantelimon Tivig, ce a preluat atribuţiile primarului aflat în detenţie.

Unanimitatea, păguboasă?
Nu-i bai, m-am dus spre primărie mai târziu şi m-am întâlnit cu doi consilieri locali. Se votase cu majoritate de voturi – 13 consilieri locali – pentru ca viceprimarul Pantelimon Tivig să fie mandatat cu drept de semnătură pentru facturile Centrului de Informare şi Documentare turistică Peştişani. O construcţie aflată în stadiu avansat şi cu termen de predare în 21.09.2012. Culmea este că nici acum nu ştiu consilierii locali dacă lucrarea se face cu fonduri europene sau cu fonduri din bugetul Primăriei Peştişani. Ceea ce ar lăsa impresia de neseriozitate ori incompetenţă păguboasă. Oricum, faţă de alte dăţi, consilierii locali Ilie Fuiorea(PNL) şi Joe-Gheorghe Ciolofan s-au arătat cooperanţi şi mi-au promis ca la viitoarele şedinţe ale CL Peştişani să mă invite personal.

Lucrături din umbră, chiar şi pe caniculă?
Actualul administrator al SC ”UTIL-BONUS” SRL, Ilie Bute, nu are prea multe luni la cârma firmei de gospodărire comunală ce are ca acţionar unic Consiliul Local. Cu sinceritate, Ilie Fuiorea mi-a mărturisit că este tentat să rămână consilier local şi să renunţe la funcţia de administrator. Pe care ar prefera-o fostul viceprimar Nicolae Nicolcioiu(PDL). Ilie Fuiorea se va decide astăzi, joi, iar eu i-am urat să aleagă ce crede el că este mai bine pentru domnia sa. Numai că gurile rele susţin că actualul preşedinte al organizaţiei PSD Peştişani, ec. Ion Poenaru, nu-l are deloc la pipotă pe viceprimarul actual. Şi cum Ion Poenaru deţine şi funcţia de preşedinte-director general al Obştei Peştişani, singura vacă din lume nefurajată dar care dă lapte mult, ca să nu zic că uneori şi miere sau păstrăvi, având cinci păstrăvării şi terenuri de vânătoare, orice s-ar spune, e unul dintre cei mai influenţi oameni din comună. Dacă nu chiar cel mai tare din parcare. Una peste alta, dacă Ion Poenaru şi-a pus în gând răsturnarea viceprimarului Pantelimon Tivig înseamnă că pericolul există. Nu neapărat că ar fi iminent, întrucât legal nu are cum. Dar ce mai este legal la Peştişani!?
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here