Condamnat după ce a fost prins de trei ori cu permisul suspendat

1515

Un șofer din Gorj a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 8.000 de lei, pentru că a fost depistat în trafic de trei ori într-un singur an cu permisul suspendat.

Gorjeanul a fost oprit mai întâi pe DN 67 Bălănești, apoi pe o stradă din municipiul Târgu Jiu, iar ultima dată pe DN 66, pe raza localităţii Vîrţ. Polițiștii au constatat că bărbatul nu avea voie să conducă, având permisul suspendat.
„Fapta inculpatului prezintă un grad mediu de pericol social”, a apreciat instanța, care l-a condamnat la o amendă penală de 4.800 de lei, pentru fiecare infracțiune, sumă rezultată din înmulţirea unui număr de 240 de zile-amendă cu suma de 20 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă.
„În temeiul art. (…) va constata că faptele din prezenta cauză sunt concurente și (…) va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa amenzii în cuantum de 4.800 de lei, la care se va adăuga un spor de o treime din restul pedepselor, spor în cuantum de 3.200 de lei, rezultând o pedeapsă în cuantum total de 8.000 de lei. În baza art. 63 alin. (1) C. pen., va atrage atenţia condamnatului că în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here