Şcoala nu îl mai vrea! – Beneficiarul fugar Popescu, găsit la Răchiţi

178

Picture 034Dumitru Popescu, beneficiarul Centrului de la Vădeni care a agresat luni un alt tânăr din instituţia de ocrotire, spărgându-i capul, dar şi o parte dintre personalul unităţii, a fugit ieri de la Şcoala Specială din Târgu-Jiu şi s-a oprit la Răchiţi. Doi dintre salariaţii centrului l-au recuperat din acea localitate, câteva ore mai târziu, nimeni neştiind cum a ajuns acesta la 20 de km de unitate.

De altfel, Popescu nu este la prima abatere de acest fel, el mai plecând o dată de la şcoală, fiind adus cu poliţia şi internat la Psihiatrie. De data aceasta, conducerea instituţiei l-a găsit pe fugarul în vârstă de 24 de ani, şi l-a adus bine merci, cu maşina unităţii, înapoi în centru. Măsurile pentru evitarea unor incidente similare, împotriva lui Popescu, se lasă însă aşteptate.

După apariţia materialului din Gorjeanul de ieri, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj s-au prezentat, de dimineaţă, la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică pentru Adulţi ,,Bâlteni” pentru a lua declaraţii persoanelor implicate în incidentul din 10 ianuarie cât şi a celui care a avut loc luni. Poliţiştii au discutat cu salariatele implicate, fiecare exprimându-şi temerile în legătură cu beneficiarul Dumitru Popescu. Una chiar a declarat, în faţa poliţiei, că Popescu şi-ar fi confecţionat dintr-o lingură de metal, un corp ascuţit, spunând că va omorî pe cineva în curând. Între timp, Popescu era la Şcoala Specială unde este elev în clasa a XI-a, dar până la finalul cursurilor a fugit. Lipsa lui a fost reclamată în jurul orelor 10.00 dimineaţa, unul dintre profesori sesizând Centrul că Popescu a fugit. Acesta a şi solicitat ca beneficiarul în cauză, să nu mai fie dus la şcoală, deoarece creează numai probleme.

Şefa DGASPC Gorj nu ştia nimic

IMG_3148Ştiind că Popescu a mai fugit o dată de la şcoală, fiind găsit la Răchiţi, localitate în care el a fost îngrijit, la un moment dat, doi dintre salariaţii unităţii s-au dus după acesta tocmai acolo. L-au şi găsit câteva ore mai târziu şi l-au readus în Centru, deşi ar fi trebuit să fie dus la Psihiatrie, aşa cum s-a mai procedat. Mai mult, Popescu a fost redus în camera sa ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Acest lucru este recunoscut şi de noul director al DGASPC, Camelia Popescu, care a declarat că nu ştia de fuga beneficiarului, ea cerând un raport privind cele petrecute luni, la orele 10.00 dimineaţa. Directorul general susţine că acum Popescu este înapoi în Centru, neştiind că acesta a fost găsit la Răchiţi. Directoarea Popescu promite analizarea cauzei şi o discuţie cu salariaţii impacientaţi ai Centrului din Vădeni.

Jana Trunchi: ,,Se va studia problema”

Cum Camelia Popescu şi-a arătat disponibilitatea de a găsi o soluţie cu beneficiarul agresor, luând în calcul şi ducerea lui la Turceni, la fel a făcut şi Jana Trunchi, directoarea Centrului din Târgu-Jiu. Aceasta, deşi acuzată că ascunde faptul că Popescu, este un caz clar de pericol social, a menţionat că nu poate contesta actele medicale care o obligă să îl ţină pe beneficiar în centru. “Din septembrie de când a fost adus la noi i s-au făcut trei evaluări. Toate indică faptul că Dumitru Popescu să rămână în grija noastră. Nu este de Turceni şi nici de centrul de la Târgu-Cărbuneşti, loc în care nu s-a acomodat. Nici eu nu l-am vrut în vară, dar acum nu am avut ce să fac. Personalul trebuie să aibă grijă cu el şi să i se facă tratamentul adecvat. Pot spune doar că problema cu acesta se va studia şi se va lua, în final o decizie. Este interesant că din septembrie până acum nu a făcut probleme”, a declarat directoarea Trunchi. “El vine din Novaci. Eu l-am refuzat total, este inteligent, dar Direcţia a hotărât să îl ducă la Centrul Pilot de la Cărbuneşti. Aici nu s-a acomodat şi din septembrie a fost adus la noi. El vine dintr-un mediu libertin, de asta şi pleacă. Vom vedea ce vom face cu el. În legătură cu fuga sa este adevărat nu am anunţat-o pe doamna directoare Popescu, pentru că era foarte ocupată, ci pe doamna directoare Clara Şerbănoaica care este director de resort”, a completat Trunchi. Reamintim că împotriva lui Dumitru Popescu s-a făcut o plângere penală la Parchet, Poliţie şi la DGASPC Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here