Reţinerea primarului din Peştişani, prevăzută de Gorjeanul

142

primarie pestisaniDe vreo trei ani încoace, şi colecţia Gorjeanul stă mărturie, ca şi site-ul www.gorjeanul.ro, cum ne-am bătut pentru adevăr în legătură cu miş-maşurile primarului liberal ing. Florin Pavel. Un om fără pic de morală, ajuns inginer de mecanică agricolă şi cam atâta. Dacă ştia ceva carte, ori măcar niţică biologie, ar fi urmat cursurile agronomiei din Timişoara.

Neterminat la etajul superior, luat de pe drumuri de liberalul Viorel Gârbaciu şi făcut PNL-ist cu acte, omul s-a văzut pe cai mari. Ditamai candidat la Primăria Peştişani, pe care-a câştigat-o şi a muls-o din 2004! Ca „Ordonator de credite al Primăriei Peştişani”. L-a vrut detronat pe făcătorul lui de bine Dan Morega, pe atunci preşedintele Organizaţiei PNL Gorj şi, pare-se Prefect, contra căruia a candidat la preşedinţia Organizaţiei PNL Gorj. Pe Silvestru Tivig, juristul care-i dădea bani şi de ţigări, atunci când era cam muritor de foame, l-a mătrăşit de peste tot. Inclusiv de la Obştea Peştişani, unde-l avea la mână pe preşedintele-director general ec. Ion Poenaru, care l-a dat afară pe Silviu Tivig şi din PSD, dar şi din funcţia de Cenzor al Obştei Peştişani. Răzbunătorul a vrut să conducă, mai tot timpul, fără viceprimar. I-a dat afară, pe rând, pe Ion Poenaru şi, anul trecut, pe Nicolae Nicolcioiu, viceprimari în mandatele trecute. Bravo lui. TOYOTA, Vila personală şi Cabinetul medical sunt numai câteva din „micile” lui realizări în două mandate. Furate. Ca şi al treilea, cu o campanie deşănţată, cu 56 de autoturisme în coloană. La care le-ar fi făcut plinul din banii Primăriei Peştişani sau ai SC „BONUS-UTIL” SRL, la care-i instalat director vecinul lui Ilie Fuiorea-Bute. Cel care se pregătea să ajungă viceprimar.

Încercare de cumpărare, eşuată

Mai anul trecut, văzând primarele Florin Pavel că-l tot critic, m-a chemat la o întâlnire. La o masă, stătea primarul, gazda Constantin Fuiorea-„Florică”, pe atunci consilier local PNG, acum tot consilier dar la PRM, şi subsemnatul. Vroia să mergem la Târgu Jiu să mâncăm o ciorbă de burtă şi să bem o cafea. Eu mă opun şi-i zic că nu mă omor cu ciorba de burtă, iar o cafea o puteam bea şi la Peştişani. Mai bună şi mai ieftină. Nu-i convenea, că de, ne vedea lumea. La un moment dat, mă-ntreabă: „Cât vă dau ăştia?” Eu o dau cotită şi-i spun că nu ştiu, aştept să văd. Iar el mă-ntreabă cât aş dori de la el. Schimb vorba, că, vezi Doamne, îmi fac meseria şi mă lupt pentru dreptate. Şi că pe la toate ziarele pe unde-am lucrat, m-am zbătut să-mi fac datoria şi, dacă se poate, ziarul să aibă ceva profit. Sare el: „Atunci ar trebui să primesc şi eu ceva din profitul Gorjeanului!” Eu, ca unul mai mare, îi zic că el să-şi ia profitul de la ziarul la care-a dat 900 de milioane de lei vechi, unde-i acţionar probabil. Întâlnirea a continuat cu o deplasare cu TOYOTA lui pe la Vâja, pe Valea Bistriţei, să vedem ce-i cu aducţiunea de apă la Peştişani. Unde-am făcut şi fotografii, iar materialul a apărut tot în Gorjeanul.

Politeţe şi perfidie!

De atunci, ne-am mai întâlnit. Fiind extrem de politicos. Doar eu scrisesem primul în presa gorjeană, şi în Gorjeanul, prima dată împreună cu amicul şi colaboratorul Ion Căpruciu, noi doi fiind descoperitorii vânzării Dispensarului Veterinar din Brădiceni. Despre Campusul Grupului Şcolar Industrial „C. Brâncuşi” Peştişani şi în legătură cu cei aproape 6 (şase!) miliarde de lei vechi aruncaţi în conturile firmei SC Maserati SRL degeaba. Şi uite că, deşi am fost şi mai sunt denigrat de oamenii lui Florin Pavel, se pare că n-am scris de-a surda!

Ion Predoşanu

P.S. La audierea de ieri, la Parchet, ing. Florin Pavel a fost însoţit de avocat, dar şi de contabila şefă a Primăriei comunei Peştişani, Nicoleta Logăscu. Vinerea trecută, tot la Parchet s-a prezentat fără avocat şi n-a dat nicio declaraţie. Va avea timp să declare multe de acum încolo (I. Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here