Rețeta săptămânii – Prăjitură cu cremă de lapte și ciocolată albă

45

Ingrediente Blat
6 ouă, 150 g făină, 180 g zahăr, 50 ml ulei, 30 g cacao, 1 linguriță extract de vanilie, 1 praf sare.

Ingrediente crema de lapte
200 g ciocolată albă, 500 g smântână pentru frișcă, 200 g lapte condensat, 250 g mascarpone, 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare
Se amestecă cacaua și făina.Se bat ouăle cu praful de sare până când acestea își vor dubla volumul.Se adaugă zahărul treptat și se mixează până când acesta se va dizolva. Se adaugă extractul de vanilie după care se adaugă uleiul treptat la cea mai joasă viteză a mixerului.Se oprește mixerul și se cerne amestecul de cacao și făină. Se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos, prin răsturnare.Odată ce s-a încorporat tot amestecul de făină și cacao, compoziția pentru blat este pregătită. Se folosește o tavă de 20/30 cm (tava tapetată cu hârtie de copt) și se toarnă compoziția, după care se bagă în cuptorul preîncins la 170 grade C pentru 25 de minute.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here