Puci, pentru schimbarea conducerii Prefecturii Gorj

168

prefecturaSchimbarea actualei echipe de conducere de la Prefectura Gorj nu s-a confirmat oficial, deşi se cunoaşte că s-a încercat o detronare forţată a celor ce conduc această instituţie.

Chiar dacă politic au avut loc discuţii, la nivel judeţean, pentru înlocuirea actualului prefect, Liviu Andrei, şi a subprefectului Marcel Romanescu, acest lucru nu s-a materializat, ambii recunoscând că şi la urechile lor au ajuns unele zvonuri care le prevesteau detronarea din funcţii.

Actuala echipă de conducere de la Prefectura Gorj pare că nu convine tuturor liderilor PD-L din judeţul nostru. Motiv pentru care, în urmă cu puţin timp, s-a încercat un puci pentru înlocuirea subprefectului Marcel Romanescu, cu Horaţiu Gorun, şi apoi destituirea, prin intervenţii la ministerul Administraţiei şi Internelor a lui Liviu Andrei. Zvonuri legate de schimbarea prefectului s-au auzit în toate mediile politice din judeţ, liviu-andreiunii politicieni anunţând şi cine ar fi înlocuitorul actualului prefect. S-a vehiculat foarte des numele afaceristului PD-L, Eugen Vâlceanu, care nu a fost promovat pe această funcţie de către PSD, chiar dacă fostul pesedist a dorit acest lucru. Atunci a fost promovat în funcţie Ion Florescu, fostul senator care a condus prefectura mai puţin de o jumătate de an.

Zvonuri, pentru urechile înalţilor funcţionari

Subprefectul Marcel Romanescu recunoaşte că şi la urechile lui au ajuns astfel de zvonuri, care îi prevesteau schimbarea, dar susţine că, oficial, nimic din acestea nu s-au materializat. ,,De un an şi jumătate de când sunt subprefect aflu lunar diverse zvonuri că voi fi, că nu voi mai fi, că s-ar putea să fiu schimbat. După un an şi jumătate sunt, în continuare, în funcţia de subprefect fără să mai iau în calcul toate zvonurile care apar. Unele poate mă interesează şi pe mine, dar le păstrez doar la nivel de zvon. În momentul de faţă, la Instituţia Prefectului nu există nici un document oficial, ori vreo informaţie pe structurile Ministerului Administraţiei că ar apărea schimbări în perioada imediat următoare. Dacă apar, sunt bine venite, nimeni nu se va opune. Oricând se va întâmpla noi vom lua act de o asemenea decizie şi vom părăsi posturile, dar vă asigur că deocamdată nu se pune această problemă”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu.

I se caută motive

Prefectul Liviu Andrei, a confirmat telefonic, în urmă cu câteva zile, că şi el a auzit zvonuri care îi prevesteau schimbarea şi menţionează că, în opinia sa, acestea au pornit deliberat dintr-o anumită parte. Andrei a menţionat că va discuta cu ministrul Vasile Blaga despre aceste zvonuri, dar şi despre faptul că a fost trecut, în mod ciudat, pe o listă de către premierul Boc, deoarece a absentat motivat de la una dintre videoconferinţele cu prefecţii, el fiind în concediu de odihnă.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here