Profesorul Mocioi, victima rectorului Bojincă

268

Elegant şi delicat, prof.univ.dr. Ion Mocioi spune, pentru cine vrea să-l creadă, că se retrage. Adică, din toamnă nu va mai preda la Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu. Oricum, domnia sa e trecut de 70 de ani şi Legea educaţiei scoasă de portocaliul ajuns consilier prezidenţial îi sacrifică pe toţi iluştrii dascăli exact la vârsta când au valoare, experienţă şi puteau conduce doctorate. Nu-i singur în această situaţie, universitarul Ion Mocioi. La fel a păţit-o, la Universitatea Bucureşti, şi acad. Eugen Simion, printre mulţi alţii.

În realitate, un fost coleg – la aceeaşi facultate, care are de-a face cu dreptul – de-al domnului Ion Mocioi, şi el trecut de vârsta fatidică a „reformatorului Daniel Funeriu” are o altă variantă. Mai din interior. Cică nu-l mai agrează Rectorul prof.univ.dr. Moise Bojincă. Acela care a desfiinţat toate disciplinele pe care le preda Mocioi. Geaba are el cele mai valoroase cărţi de estetică, de brâncuşiologie, monografii, tratate universitare de sociologie şi chiar volume de poezie. Că de monografii dedicate eroilor neamului: Tudor Vladimirescu, Ecaterina Teodoroiou ori poetul Erou, căzut la Stalingrad, Ion Gheorghe Angliţoiu ce să mai vorbim.
Dacă rectorul l-ar mai fi dorit, exista varianta plăţii cu ora. Aşa că, dacă Moise Bojincă nu l-a mai vrut pe Ion Mocioi a desfiinţat sociologia dreptului şi estetica. Iar Ion Mocioi să-şi bage minţile-n cap. Ce dacă UCB merge spre desfiinţare!
N.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here