Preşedintele fără Opoziţie

266

bunila 003Ieri, Traian Băsescu s-a adresat Parlamentului pe probleme de politică internă, într-un moment în care presa a devenit mai puternică decât Opoziţia.

Băsescu nu mai este demult un om slab, dar îi face o mare plăcere să demonstreze poporului român că Opoziţia nu reprezintă o speranţă de schimbare. Mă miră faptul că staff-urile celor două partide nu se pun de acord cu potenţialul naţional al acestora, ci doar cu orgoliile lor neînchipuit de periculoase pentru păstrarea stării de democraţie din ţară. Traian Băsescu este vinovat pentru starea de discordie şi de rău din România, pentru că despre Boc, ca preşedinte de partid, putem spune cu mâna pe suflet că este o marionetă. Laşitatea lui Băsescu este vizibilă şi atunci când se preface că este un om cumsecade cu toate forţele politice, pentru că preşedintele este un om extrem de dator greilor partidului pe care l-a format şi de care a fost susţinut.

Datorită acestui fapt, doi lideri ambiţioşi, precum Marko Bela şi generalul Oprea, pot face din Parlament o tablă de şah unde pionii PD-L devin figuri centrale, gen starleta Roberta Anastase. Nu este normal ca un popor mare să cedeze cheia evoluţiei sale minorităţilor.

În 2005, Dan Voiculescu, care n-ar fi intrat în Parlament fără alianţa cu PSD-ul şi în 2009 Mircea Geaoană au acceptat să fie soluţii imorale pentru poftele lui Traian Băsescu, contribuind la formarea unor majorităţi politice, de pe urma cărora au ieşit şifonaţi rău de tot.

În acest moment, Parlamentul României nu mai reprezintă voinţa poporului, ci un teatru de surdo-muţi cu o funcţiune de patru ani pus în fotolii de bani negri şi interese meschine.

Parlamentarii sunt ca nişte capelmaiştri a căror partitură nu este nici morală, nici profesională, nici democratică şi nici politică. Ei sunt ca un circ popular specializat în bâlciuri, având în frunte o starletă de estradă şi un lider învins de două sau de mai multe ori în carieră, la Senat.

Am văzut că Parlamentul fură voturi şi ştim că parlamentarii prăduiesc bugetul, închipuindu-şi că, dacă pot cumpăra un teren de sport sau un cazan de biserică într-o comună mititică din Colegiile lor, se pot numi cineva. Fiecare familie a pierdut în aceşti ani mai mult decât şi-ar fi închipuit şi toate astea mulţumită lui Traian Băsescu şi unui Parlament de trădători politici, care, dacă mai stau mult în Bucureşti, pot pregăti înmormântarea speranţelor de renaştere a României pentru viitorii două sute de ani.

Aceasta este vina Opoziţiei, că nu denunţă mârşăvia care-i ţine de cald preşedintelui. Mârşăvia aceasta se referă la banii negri băgaţi în campanie de greii PD-L, care îl şantajează acum pe preşedinte.

Notă: niciun înţelept nu ştie mai multe decât un prost, iar prostul care se crede înţelept îşi dă în petic atunci când dă soluţii pentru toţi. Atotştiutorul nu este decât unul: bunul Dumnezeu; restul nu sunt nici măcar falşi prooroci, ci pur şi simplu paranoici. Dar cine crede că România a ajuns o ţară de nebuni şi nu mai are de unde-şi selecta adevăratele elite şi conducătorii? Îi recomand lui Victor Ponta să nu se lase muşcat de nici un preşedinte de partid, indiferent ce fel de discurs are. Lumea nu mai dă doi bani pe discursuri, pentru că a văzut care este valoarea vorbelor goale.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here