Pedeliştii au pus la APIA o şefă care dă ordine din concediu

129

APIA 4Biroul Permanent Judeţean al PD-L a decis în urmă cu câteva zile ca Delia Mercioiu să părăsească funcţia de director al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, şi să fie înlocuită de Corina Dorobanţu, şefa Serviciului Autorizare Plăţi Naţionale Directe Complementare. Deşi nici nu i-a venit decizia de la Bucureşti privind acceptarea pe funcţie că noua şefă a APIA Gorj s-a şi apucat să dea ordine, chiar dacă se află în concediu şi nu şi-a făcut apariţia prin instituţie.

Presa ţinută la uşă de gardieni! Asta se întâmplă la APIA Gorj, unde incertitudinea este la ordinea zilei. Totul după ce mai marii din PDL Gorj au decis ca Mercioiu să fie înlocuită de Corina Dorobanţu, o mai veche angajată a instituţiei, membră şi ea de partid, şi care a fost numită interimar directoare a APIA Gorj până la organizarea unui concurs. Deşi i s-au dat cârmele Agenţiei, noua şefă nu a venit până acum la serviciu, aceasta aflându-se în concediu.

Ordine de la Dorobanţu, anti-presă

Deşi ieri am dorit să vedem care sunt planurile de viitor ale noii conduceri, mass-media nu a fost lăsată să intre în instituţie, pe motiv că nou-numita directoare este în concediu. Nu am avut parte de nicio concesie din partea reprezentanţilor APIA care motivau că şi Mirela Şerbu, purtător de cuvânt al instituţiei este şi ea în concediu de odihnă. Mai mult, cei doi gardieni, un bărbat şi o femeie, care se aflau la poarta unităţii, au refuzat să ne lase să intrăm în instituţie, motivul fiind acela că „aşa a fost ordinul”. Deşi am încercat o convorbire telefonică cu o delegată cu mass-media a APIA Gorj pentru a ni se permite accesul în instituţie, nici acest lucru nu ne-a permis intrarea în instituţia publică păzită mai rău ca puşcăria. De fapt, paznicul a şi spus că „doamna directoare a dat ordin ca presa să nu intre neanunţată, iar cei ce au camere de filmat şi aparate de fotografiat să fie ţinuţi la poartă până primesc încuviinţarea cuiva din conducere”.

Mercioiu, prezentă la apel

Deşi este instituţie publică, ale cărei cheltuieli sunt plătite din banii statului, mass-media a primit interdicţie să intre în unitatea APIA Gorj deoarece nu a avut încuviinţarea directoarei, care se află în concediu şi care a fost pusă în funcţie de PDL Gorj. „Nu ştiu care mai este treaba pe acolo deoarece sunt în concediu până săptămâna viitoare. Am înţeles că avem o nouă directoare interimară a cărei decizii de numire în funcţie nu a venit încă de la Bucureşti”, a declarat Mirela Şerbu, purtător de cuvânt al APIA Gorj. În ciuda faptului că Delia Mercioiu nu a făcut cinste instituţiei pe care a condus-o, aceasta nu a ţinut presa deoparte de instituţie, răspundea la telefon şi chiar organiza întâlniri frecvente cu reprezentanţii mass-media pentru a dezbate problemele de actualitate şi activitatea din APIA Gorj. Spre deosebire de fosta directoare, şi conform gardienilor, noua şefă, în persoana Corinei Dorobanţu, nu îşi doreşte încă să stabilească o legătură cu presa şi nici să vină la serviciu spre a-şi prelua noile atribuţii, preferând concediul. Ne întrebăm în acest caz de ce pedelista Corina Dorobanţu îşi permite să facă legea în APIA Gorj, de la distanţă punând în umbră o instituţie publică de interes pentru cetăţeni?

Izabella Molnar

Bulibăşeala de la APIA Gorj

Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, dă asigurări, în urma incidentului de la APIA, că directorul instituţiei este Mihai Versin şi nu Corina Dorobanţu care se află, două zile, în concediu de odihnă. “Dorobanţu nu este deocamdată directorul interimar al APIA Gorj, a primit acordul politic al PDL pentru a ocupa funcţia, Versin este pe post. Abia sâmbătă s-a votat la PDL Gorj susţinerea Corinei Dorobanţu dar ei încă nu i-a venit decizia. Ea se află acum în Bucureşti fiind în concediu. Am vorbit cu ea şi susţine că nu a dat asemenea ordine, şi nu ştie cine a făcut asta”, a declarat Vâlceanu care bănuia că Delia Mercioiu şi-ar fi arogat astfel de “merite”. Cert este însă că salariaţii APIA Gorj, contactaţi telefonic, o dădeau directoare a instituţiei pe Corina Dorobanţu şi în nici un caz pe Mercioiu ori pe Versin. Ultimul dintre aceştia era ieri dimineaţă plecat la Cerna cu reprezentanţii Prefecturii Gorj. La finalul programului, Versin nu a reuşit să revină la muncă, uşile APIA Gorj fiind păzite cu străşnicie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here