Pătruleasa, aspră ca învăţătoare

292
simona patruleasaSimona Pătruleasa a îndrăgit dintotdeauna copiii, motiv pentru care a visat de mică să-şi facă o carieră în învăţământ, fără însă să ştie ce îi rezervă destinul. Visul i s-a îndeplinit doar pentru o scurtă perioadă, timp în care a fost învăţătoare la o şcoală aflată la doisprezece kilometri de Vâlcea, oraşul ei natal.

Cu toate că nu-i făcea plăcere să dea note mici, Simona a fost o învăţătoare destul de exigentă.

„Nu prea dădeam note mici pentru că ştiam cât de mult suferă un copil într-o asemenea situaţie. Preferam să-l pun să mai dea o dată lucrarea şi făceam apoi o medie a celor două note. Trebuie să recunosc însă că am dat, dar foarte rar,şi multe note de 4, dar şi „insuficient”, căci am prins şi notarea prin calificative”, a mărturisit Simona, la emisiunea „Deşteptarea” a unui post de radio naţional.
Meseria de învăţătoare a fost prima dragoste a Simonei şi chiar dacă îi place ceea ce face, speră ca, la un moment dat, să revină la catedră. „Doamne, eram îndrăgostită de elevii mei! Cea mai frumoasă meserie din lume e cea de învăţătoare. Nu se compară cu nimic, nici chiar cu televiziunea”, a mai spus vedeta.
Selecţie realizată de Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here