Parcul Fotovoltaic de la Târgu-Cărbuneşti, realizat în procent de 40%

587

Festivitatea de inaugurare a parcului fotovoltaic de la Târgu-Cărbuneşti, realizat în procent de 40% în acest moment va avea loc la mijlocul lunii aprilie a acestui an, dă asigurări edilul localităţii Mihai Mazilu. Investiţia de 46 de milioane de euro, va asigura în momentul în care va fi dată spre folosinţă 80 de locuri de muncă localnicilor. Până în acest moment au fost angajaţi 20 de tineri care se ocupă de pază.

“Vin cu fruntea sus în faţă, această investiţie mi se datorează mie şi echipei mele. Investiţia s-a realizat în procent de 40%. Cel târziu la mijlocul lunii aprilie va fi gata. Se lucrează 12 ore pe zi în funcţie de condiţiile meteorologice ba mai mult au fost angajaţi 20 de tineri care se ocupă de pază, aceştia sunt plătiţi cu 6 lei pe oră. În momentul în care va fi dată spre folosinţă se vor suplimenta posturile. Va fi nevoie de la ingineri automatişti până la persoane care vor deservi paza plus mentenanţă. Este cea mai mare investiţie din Gorj şi din România, numai la Discovery mai vezi aşa ceva”, a precizat Mihai Mazilu, primarul localităţii Târgu-Cărbuneşti.

Investiţia se întinde pe o suprafaţă totală de 52 de hectare
Lucrările pentru realizarea parcului fotovoltaic de la Târgu-Cărbuneşti a început în luna octombrie a anului 2012. Autorităţile locale şi judeţene reuşind să atragă în oraş un grup de investitori germani dispuşi să scoată câteva zeci de milioane de euro din buzunar şi să investească în zonă. Investiţia se întinde pe o suprafaţă totală de 52 de hectare, terenul fiind concesionat de o firmă germană care a găsit la primărie tot sprijinul de care avea nevoie. Primăria oraşului câştigă un miliard şi jumătate de lei vechi din concesionarea terenului, iar apoi prin locurile de muncă create pentru localnici. Beneficiile panourilor solare fotovoltaice sunt acelea că reduc facturile de energie electrică. Oferă securitate energetică, nu necesită întreţinere, au o durată de viaţă de peste 30 de ani, sunt silenţioase în funcţionare şi, cel mai important, sunt ecologice, folosind energie regenerabilă şi nu emit bioxid de carbon.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here