Opriţi frauda! – Altfel, coma României continuă!

548
Ciorovăielile candidaţilor la preşedinţia României se vor opri seara aceasta. Sunt aşteptaţi la dezbaterile organizate de Institutul de Politici Publice, în ordine alfabetică, Crin Antonescu – PNL, Traian Băsescu – PD-L şi Mircea Geoană – PSD. Ca un făcut, moderatorul este un fost cântăreţ cotrocenist, aparent năpârlit în imparţialul Robert Turcescu.

Un cetăţean imparţial, ca tot românul, obligat să se împace cu Crin Antonescu, acela care din 2005 încoace nu scapă nici un prilej de a-l demasca pe farseurul preşedinte-jucător.

Orice s-ar spune, cei trei candidaţi amintiţi sunt percepuţi ca fiind nu doar în sondajele care, şi în 2004, s-au dovedit cam nerealiste, ăi mai tari în programe, în idei şi cu lipici la alegători. Acuzele unora ca veşnicul Gică contra Traian Băsescu, că TVR ar fi şi ea a unor moguli sunt hilare şi praf în ochii lumii. Abia acum zice Zeus că dezbaterea cu toţi candidaţii se impunea a fi realizată la începutul campaniei. Uită sau minte, cum îi este obiceiul, cine s-a împotrivit şi a ameninţat că nu va participa la nici-o dezbatere.
Cel care a tras gloanţe oarbe, oferind circ timp de cinci ani, învrăjbind lumea şi partidele, accentuând criza economică prin suprapunerea voită a crizei politice va trebui să dea seamă. Nu pe sticlă, în faţa camerelor de luat vederi, ci în faţa electoratului. Un electorat minţit tot timpul şi dus la sapă de lemn prin guvernări execrabile. Precum acest Guvern Băsescu-Boc, singurul dorit spre a aranja alegerile în folosul celui care se crede invincibil. Nu ştiu ce mă face să cred că, precum Ceauşescu înaintea Congresului al XIV-lea şi Ion Iliescu, dat câştigător detaşat în sondajele de la alegerile din 1996, pe care le-a pierdut, vremea schimbării a venit şi acum.
Măcar criza cumplită pe care-o traversează România în anul 20 de la Revoluţie şi tot ar fi cazul să ne reamintească nu neapărat imnul Deşteaptă-te, române! Cu al său vers nemuritor „Din somnul cel de moarte”, dar să ne trezească în faţa urnelor. Nu numai barbarii ne-au adus în starea de letargie şi chiar de comă a României pretins democratice. În care bine-a zis cine-a zis că încă n-a dispărut Zidul Berlinului. N-or fi ele alegeri parlamentare acum, dar candidatul Constantin Rotaru, de la Partidul Alianţa Socialistă, la dezbaterea de miercuri seara a spus unele lucruri interesante. Partidele actuale, parlamentarii şi oamenii politici nu au lucrat pentru popor ci pentru grupuri de interese. Borfaşii de aiurea, teroriştii şi traficanţii au găsit teren fertil în România noastră. Iar acela care acum cinci ani promitea că luptă cu sistemul ticăloşit şi cu corupţia – mincinosul Traian Băsescu s-a făcut frate cu dracul, inclusiv înaintea actualelor alegeri. Lumea interlopă şi alţii de teapa acestora au fost şi sunt oamenii lui de încredere. Cazul ziariştilor răpiţi în Irak şi fuga lui Omar Hayssam nu au fost elucidate nici acum. Anticoruptul Traian Băsescu a secretizat dosarele şi se face că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!
România noastră, a cetăţenilor de rând a devenit o biată ţărişoară în care abia de mai poţi să trăieşti. Un coleg de breaslă, bun diagnostician, afirma că România este în comă de gradul patru. În luna septembrie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţa 625.000 de şomeri şi o rată a şomajului de 6,9%. Iar Gorjul se află în fruntea judeţelor cu mulţi şomeri. Oare este posibil ca minerii lui Marin Condescu şi energeticienii traşi pe sfoară de sforarul şef – penalul Ionel Manţog să poată fi păcăliţi în continuare? Se estimează că rata şomajului va depăşi 10% în 2010, iar numărul şomerilor va creşte cu 280.000, atingând în total peste un milion de oameni. De datoria publică şi de datoria externă ce să mai vorbim. A doua tranşă de la FMI încă n-a sosit, România neavând Guvern legitim! Dar va veni vremea când eu, tu şi baba Floarea vom fi obligaţi să dăm banii împrumutaţi înapoi. Cu dobândă!
O veste-poveste sinistră, dintr-o sursă bucureşteană credibilă şi apropiată staff-ului de campanie al PD-L şi deci al lui Traian Băsescu afirmă că fostul ministru de Interne, Dan Nica, avea dreptate. S-ar fi pregătit fraudarea alegerilor ca Zeus să iasă din primul tur! Cu scandaluri la secţiile de votare, cu implicarea forţelor Ministerului de Interne condus de parşivul Vasile Blaga. Deie Domnul Dumnezeu să se-ntâmple o minune şi alarma să fie falsă. Auzind aşa ceva, fără a fi surprins, liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, trăgea nădejde ca normalul să se întâmple. Iar votul nostru, al tuturor să meargă la oricare candidat, numai la Traian Băsescu nu! Aşa cum ne sfătuia şi eminentul om politic de clasă – ex-preşedintele Ion Iliescu, părinte fondator al democraţiei româneşti post-revoluţionare.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here