O gravă eroare

254

În nicio ţară de pe acest “gogoloi cosmic”, nu există în acelaşi timp două sisteme de guvernare, republican şi monarhist. Cu diferenţa – şi menţionez că am găsit aceeaşi întrebare(şi constatare) că noi avem şi preşedinte şi rege. Nu! Nu avem şi republică şi monarhie! Nu avem şi preşedinte şi monarh simultan!

Legal avem doar Republică. Monarhia nu e legală, instalându-se cu de la sine putere şi călcându-şi angajamentul că: “Vin ca simplu cetăţean”. Îmi aduc aminte cum în 1997 fiind întâmpinat la aeroport ex-regele Mihai: “Ţapul, cinic zâmbitor/Calea-i netezeşte/Şi ca-ntr-un film horror/Regat pregăteşte/Monstroasa coaliţie/De azi ţărănistă/Are mare ambiţie/Ca-n vremea carlistă/La Otopeni debarcând/Mezinceasca, calinic/S-au grăbit să-i pupe mâna/El dorind să fie darnic/Salută stârcind româna/Unde s-a văzut măi vere/Noi Republică fiind,/Ne batem sub unghii pene/El mereu spre tron tânjind/De la Ţap pân la ministru/Sluji făcura lui Mihai/Şi-şi jucau rolul sinistru:/Noi îţi dăm/Şi tu ne dai!/Aţi mai auzit cumva de Victor Emanoil?/Dar de Constantin pe care/Grecii l-au întors febril/Spunându-i drum bun, deplin:/Lăsaţi cerul Greciei senin!/Sau Boris bulgarul care/Le-a spus că el personal alte pretenţii n-are.”
Observ cu tristeţe că în impostura lor atentează la suveranitatea ţării, înfiinţând “Casa Regală” cu atribuţii de instituţie oficială, care-şi permite să emită acte oficiale şi să “decoreze” pe mulţi monarhişti.
Nu am nimic împotriva acelor ţări care au ca formă de organizare monarhia, cu diferenţa că la ele monarhia a urmat de-a lungul istoriei un curs continuu fară întreruperi pe când la noi Mihai I a fost destituit de necesităţile istorice existente (După abdicare când a plecat cu un tren întreg însoţit de rudele directe şi persoanele care-l slujeau la fel ca tatăl său Carol II în 1940, nu a primit nici un ajutor de la verişoara lui de la Londra, deşi se minte acum că a fost ajutat de regina Angliei. În raport de condiţiile istorice regina Regatului Unit s-a folosit de el, precum şi de Ceauşescu după care a dezavuat legătura cu preşedintele României. În lume sunt din cele peste 200 de ţări aproximativ 6% monarhii, iar în UE din 28 de state, 21 sunt republici, iar 7 monarhii. Monarhiile sunt un atavism istoric care nu mai sunt adecvate secolului acesta (nu mai vorbesc de Franţa republicană din naştere).
Sunt conştient că există urmaşi de foste dinastii, dar “nu mor de foame”! Auzeam pe nepotul lui Mihai care ne credea proşti dându-ne lecţii despre “binefacerile monarhiei” dând exemplu Regatul Hasenit care este o “oază de linişte” în Orientul Apropiat. Oare aşa să fie? Şi colac peste pupază parcă nu ne ajungea revenirea lui Mihai întâi, hopa şi nepotul său, escrocul Paul Lambrino, finul lui Băsescu care este fiul lui Carol Mircea Lambrino, tatăl său fiind copilul lui Carol II care în 1918 dezertează de pe front şi pleacă la Odessa unde se însoară cu Zizi Lambrino. Revenind în ţară, tatăl său, regele Ferdinant îl obligă să divorţeze, căreia i se oferă o însemnată sumă de bani şi o rentă lunară, cu condiţia să stea liniştită în Franţa. După 1989, Paul Lambrino cumpăra la Londra cu 50000$ nişte drepturi succesorale ale celei de-a treia soţii a lui Carol II, Elena Lupescu. Şi înarmat cu acestea şi folosindu-se de veşnicele notariate vine în România şi pretinde 50 de castele şi vile şi 66000 de hectare. Doamne, mai sunt mulţi care vor să sugă din România? Ne mor copiii de foame, n-avem bani pentru a aproviziona avioanele astea puţine pe care le avem cu carburant, n-avem bani să mărim salariile bugetarilor, n-avem bani pentru o aviaţie modernă şi foştii guvernanţi fac pomeni din spinarea poporului. Nu ştiu cât i s-a restituit lui Mihai, dar fosta casă regală avea sute de mii de hectare arabil şi forestier menţionând că nu toate erau ale casei regale, cea mai mare parte fiind a “Domeniilor regale de care se foloseau pe timpul vieţii”. Apropos, aş vrea să cunosc ce s-a restituit şi de ce nu este supusă impozitării averea restituită, cât şi utilităţile zilnice ale fostei case regale care a “invadat ţara noastră”.
PS: Mihai a fost înlăturat de necesităţile istorice! Plângeţi-vă fii voştri dezbrăcaţi şi fără carte şi cea mai mare parte şomeri. Ce, Ludovic al 16-lea a plecat de voie? Sau Carol Stuart care a fost decapitat cu 100 de ani înaintea lui Ludovic al 16-lea? Nu mai întoarceţi istoria înapoi!
PPS: Un referendum pe această problemă ar fi un lucru util demonstrând românilor că cea mai mare parte sunt republicani.
Gh.Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here