Jiul e “Galben”, dar nu creează probleme

321

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, Teodor Popescu a anunţat, marţi, că deşi s-a instituit Cod Galben pe Jiu, la acel moment nu au existat probleme. De asemenea, formaţiile de lucru sunt în poziţia de alertă.

hartaÎncepând din data de 04.03.2014, ora 13:00 pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Olt şi Vâlcea a fost instituit Cod Galben.
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. “Deocamdată nu se pune problema pentru că sunt cantităţi mici de precipitaţii. De regulă problemă mare este atunci când plouă 30 de litri pe metru pătrat. Dacă plouă treptat nu e nici o problemă, sistemul informaţional este foarte bine pus la punct, iar în cazul în care va apărea vreo problemă vom şti imediat”, a precizat Teodor Popescu, directorul SGA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here