Încep evaluările la clasa a IV-a

348

Dacă săptămâna trecută elevilor claselor a II-a din întreaga ţară le-au fost testate cunoştinţele la disciplinele Limba Română şi Matematică, săptămâna aceasta va fi rândul copiilor de clasa a IV-a să fie evaluaţi.

Evaluarea elevilor de clasa a IV-a va începe pe data de 26 mai, cu proba la Limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la Matematică, iar pe 28 mai de proba la Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Testele pe care le vor susţine elevii vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în Limba română şi evaluarea competenţelor de Matematică. Evaluările se vor desfăşura în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ. Testele vor fi evaluate în şcoală de cadrele didactice din unitatea de învăţământ respectivă. Elevii vor avea 60 de minute la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor.

Urmează elevii de clasa a VI-a
Ultimii evaluaţi vor fi elevii de clasa a VI-a. Testarea acestora va începe în data de 2 iunie, cu proba de Limbă şi comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la Matematica şi Ştiinţe ale naturii. Rezultatele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi afişate sau comunicate public şi nici înregistrate în catalogul clasei.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here